Metro-portal.hr

objavljeno 23.12.2011. 16:54:28
NEMIRI U SIRIJI

Al-Kaida možda stoji iza novog bombaškog napada u Siriji

U samoubilačkom napadu u Damasku poginulo je najmanje 40 osoba i oko 100 ih je ranjeno, a iz Libanona poručuju da se s njihovog teritorija u Siriju infiltrirali pripadnici Al-Kaide

Fotografija vijesti

Najmanje 40 osoba je ubijeno, a oko 100 ih je ranjeno u dvjema eksplozijama koje su u petak odjeknule u Damasku, objavljeno je u programu sirijske tv-Dunije, javlja Hina.

Novinar tv-Dunije s mjesta događaja izvijestio je kako su poginuli većinom civili.

Članovi izaslanstva Arapske lige u petak su posjetili mjesta na kojima su se dogodile eksplozije, kako bi se sami uvjerili u stanje.

Reuters javlja da je prije dva dana Libanon upozorio službeni Damask kako su se s njihova teritorija u Siriju infiltrirali pripadnici Al-Kaide. To je u petak ojavio glasnogovornik libanonskog ministarstva vanjskih poslova Džihad Makdeši.

"Upozorili smo ih prije dva dana da se Al-Kaidina grupa infiltrirala u Siriju iz sjevernog libanonskog grada Ersala. A u današnjim samoubilačkim napadima ubijeno je četrdesetak, a ranjeno je više od 150 osoba - civila i vojnika. Borci za slobodu trebali bi znati da se na taj način ne uspostavlja demokracija", rekao je Makdesi za Reuters.

23.12.2011. 16:54:28
http://metro-portal.hr/al-kaida-mozda-iz-novog-bombaskog-napada-u-siriji/66648/