Metro-portal.hr

objavljeno 13.01.2020. 14:01:00
NAJAVE

Akustična grunge večer u Saxu

Iza imena Citizen Dick krije se četvero Splićana koji pripadaju sada već zreloj generaciji rođenoj 80-ih godina, a odrasloj kroz 90-e uz zlatno doba grungea

Citizen Dick
Citizen Dick (Arhiva)

Uvijek rado viđeni gosti Saxa Citizen Dick spremaju četvrtu po redu intimnu akustičnu grunge večer uz najveće hitove velikana poput Nirvane, Pearl Jama, Alice In Chainsa i mnogih drugih bendova grunge revolucije prve polovice 90-ih godina prošlog stoljeća. Svi koji vole navedene bendove, i to posebice u njihovom „MTV Unplugged" izdanju, nikako ne bi smjeli propustiti ovu glazbenu poslasticu u četvrtak, 16. siječnja.

Prije nastupa Citizen Dicka još jednom će publiku zagrijati polaznici glazbene škole El Musicante s vlastitim izvedbama nekoliko grunge klasika! Cijena ulaznice u pretprodaji je 35 kn, a na ulazu će koštati 45 kn. Osigurane su posebne cijene pića, a svi koji dođu u kariranim košuljama imaju pravo na besplatnu rakijicu dobrodošlice. Početak koncerta je u 20:45!

Iza imena Citizen Dick krije se četvero Splićana koji pripadaju sada već zreloj generaciji rođenoj 80-ih godina, a odrasloj kroz 90-e uz zlatno doba grungea. Za svoj gušt odlučili su osnovati grunge tribute band, ali ne bilo kakav. Ovaj bend svira klasike grungea isključivo u unplugged verzijama. Razlog toj odluci pronalaze u tome što pjesme Alice In Chains, Nirvane, Pearl Jama ili Stone Temple Pilotsa i Soundgardena zbog svojih rock, punk i metal aranžmana često zaobilaze ljubitelje nešto "mekšeg" zvuka. Same pjesme su nerijetko pokazale da imaju u nekim slučajevima još i veću kvalitetu u svojim "ogoljenim" akustičnim verzijama, što vjerno pokazuju i nastupi originalnih grunge bandova u "MTV unplugged" seriji koncerata. Ova ekipa će definitivno približiti tu atmosferu vizualno i glazbeno. Kad se tome pridoda da se koncert održava u Saxu, prostoru koji sam po sebi ima taj poseban ugođaj dnevne sobe, može se očekivati ne tako učestali doživljaj koji će zasigurno zadovoljiti sve štovatelje grungea kao i "unplugged" formata!

El Musicante -  potpuno drugačija škola gitare s ponosom predstavlja svoj flagship koji je za ovu prigodu pripremio odabrane grunge uspješnice među kojima ima i pravih rariteta. Iako je riječ o gitaristima ovi su vrijedni polaznici u malo više od četiri godine postojanja škole uz gitaru ovladali i drugim instrumentima. Školu vodi veteran domovinskog undergrounda Tomislav Šnidarić.

https://www.elmusicante.com/

Facebook event: 

13.01.2020. 14:01:00
http://metro-portal.hr/akusticna-grunge-vecer-u-saxu/123096/