Metro-portal.hr

objavljeno 24.09.2010. 16:40:33
NELEGALNO

Aktivisti zaključali gradilište u Varšavskoj, dozvole nisu valjane

VIDEO - Postoji čitav niz nepravilnosti u Varšavskoj, a rješenje na temelju kojeg su započeli radovi isteklo je 15. rujna

Varšavska
Varšavska (Damjan Tadic / CROPIX / Infopunkt)

Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije, koji se protive gradnji ulaza u podzemnu garažu u Varšavskoj ulici žicom i lancima su vezali ogradu gradilišta te postavili natpis 'Nelegalno gradilište'. Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević je podijelio kopije rješenja na temelju kojeg su započeli radovi u Varšavskoj, a koje je isteklo 15. rujna.

Iako je grad izdao novo rješenje, aktivisti su zaključili, da se radovi koji se sada obavljaju izvode bez valjane dozvole, jer nije prošao rok za žalbe na novo rješenje, pojasnila je odvjetnica stanara Varšavske ulice nazočnosti odvjetnice Radmila Bonifačić.

Tomašević je dodao, da su o svemu izvijestili i građevinske inspekcije, koje se "prave lude".  Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad je naglasio, da postoji cijeli niz nepravilnosti vezanih uz gradilište u Varšavskoj ulici, kao što je i širina prolaza između gradilišta i zgrade Ustavnog suda. Umjesto zakonski propisanih tri metra, zbog prolaska vozila Hitne pomoći ili vatrogasnih kola, prolaz je širok metar i 20 centimetara.

Kopa se izvan gradilišta...

"Prije nepuna dva dana predsjednica Vlade je izjavila da je Varšavska 'primjer kako lokalna uprava treba pomagati investicije'. Mi pitamo je li to ta povoljna poduzetnička klima koja dozvoljava nezakonito i protupropisno korištenje ovog prostora", kazao je Celakoski. Najavio je, da će pozvati građane na zatrpavanje rupe za ulaz u garažu.

Stanari se još uvijek mogu žaliti, naglasila je odvjetnica Bonifačić:

Poručio je, da borba za Varšavsku još nije gotova, te da radovi ionako teku vrlo sporo i bez smetnji mogu završiti tek do siječnja ili veljače 2011.

24.09.2010. 16:40:33
http://metro-portal.hr/aktivisti-zakljucali-gradiliste-u-varsavskoj-dozvole-nisu-valjane/48602/