Metro-portal.hr

objavljeno 09.07.2010. 23:40:10
POČINJU RADOVI?

Aktivisti ponovno dežuraju u Varšavskoj ulici

Stotinjak građana i aktivista udruga Pravo na grad i Zelena akcija počelo je večeras u 22 sata ponovno dežurati u Varšavskoj ulici u Zagrebu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek / CROPIX )

Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević rekao je da su danas iz četiri različita i odvojena izvora dobili informaciju kako noćas kreću radovi u Varšavskoj ulici. Ustvrdio je da se tijekom popodneva broj zaštitara, kojih je inače jedan do dva, povećao na dvadesetak te to smatra znakovitim.

"Nema dileme da su za noćas planirani radovi u Varšavskoj ulici", izjavio je Tomašević dodavši da će dežurati cijelu noć. Najavio je da će nastaviti ne samo s dežuranjem, nego i s drugim aktivnostima kako bi spriječili početak radova. Istaknuo je da u Varšavskoj imaju prijavljeno javno okupljanje na 24 sata dnevno te da imaju pravo biti tu.

Tomašević je dodao da je Državno odvjetništvo RH utvrdilo nepravilnosti u postupku izdavanja dozvola za taj projekt te da su USKOK i policija pokrenuli kriminalističku istragu vezanu uz, kako je rekao, štetni ugovor za Varšavsku ulicu između zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i vlasnika Hoto grupe Tome Horvatinčića.

Predsjednik udruge Pravo na grad Teodor Celakoski kazao je kako iz Varšavske neće otići sve dok ih ne policija ne uhiti. Najavio je kako, čak i ako počnu radovi u Varšavskoj ulici, planiraju nekoliko vrlo drastičnih akcija u nekoliko idućih dana. Celakoski nije želio novinarima reći koje akcije planiraju.

"To nije borba samo za Varšavsku, to se događa na više mjesta u Zagrebu i Hrvatskoj i naše aktivnosti po tim pitanjima neće stati", dodao je. (hina/metro-portal)

09.07.2010. 23:40:10
http://metro-portal.hr/aktivisti-ponovno-dezuraju-u-varsavskoj-ulici/44265/