Metro-portal.hr

objavljeno 19.12.2009. 18:42:53
DUZS POZIVA:

Ako je moguće odgodite kretanje na put

Promet se zbog snijega odvija otežano na većini prometnica, a sve koji moraju na put podsjeća se na obaveznu zimsku opremu

(Milivoj Keber/Cropix)

Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) pozvala je danas vozače da ne kreću na put bez zimske opreme, prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ako je moguće odgode putovanja.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocestama: A 6 Rijeka - Zagreb, između Bosiljeva i Kikovice, A 7 Rupa - Diračje, A2 Zaprešić - Krapina, na Istarskom ipsilonu na državnim cestama kroz Liku te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica i Vrbovskog.

Snijeg i bura prekinuli su promet na dionici D8 između Novog Vinodolskog i Karlobaga te na D 23 Žuta Lokva- Senj.

Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Novog Vinodolskog zabranjen je promet za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Krčkim mostom smiju prometovati samo osobna vozila.

Posebice oprezno zbog snijega treba voziti autocestom A 1 između Maslenice i tunela Mala Kapela te na dionici Vučevica - Bisko, a brzina je ograničena na 40 km/h.

Na dionici D 54 Maslenica - Obrovac smiju prometovati samo osobna vozila.

DUZS je u priopćenju podsjetio vozače da za vožnju po poledici ili zasnježenom kolniku moraju imati zimsku opremu. Na put ne kretati bez propisane zimske opreme (4 zimske gume ili 4 ljetne s min utorom profila od 4 mm i u prtljažniku lancima za snijeg za pogonske kotače. Upaliti dnevna ili kratka svjetla. Izbjegavati nagla kočenja i ubrzanja ili nagle pokrete upravljačem, držati razmak između vozila, osobito u vožnji u koloni. Posebno oprezno voziti preko mostova i vijadukata, slušati radio ili se raspitati u Hrvatskom autoklubu o prometnicama kojima namjeravate voziti, podsjeća vozače DUZS i dodaje neka za sve dodatne informacije i eventualne potrebe nazovu 112. (hina/metro-portal)

19.12.2009. 18:42:53
http://metro-portal.hr/ako-je-moguce-odgodite-kretanje-na-put/28946/