Metro-portal.hr

objavljeno 05.01.2012. 14:29:53
IZNIMKA

Ajax: Dopustite ženama i djeci gledanje utakmice

Prva je utakmica prekinuta je poslije 37 minuta, nakon što je jedan navijač napao vratara Alkmaara, zbog čega se ponovljeni susret treba igrati pred praznim tribinama

Fotografija vijesti

Unatoč tomu što je Nizozemski nogometni savez zbog kazne naredio Ajaxu igranje utakmice kupa protiv AZ Alkmaara pred praznim tribinama 19. siječnja, vodstvo kluba iz Amsterdama odlučilo je zamoliti da se napravi iznimka za žene i djecu mlađoj od 12 godina, javlja Hina.

Utakmica koja se igrala 21. prosinca prekinuta je poslije 37 minuta, a nakon što je jedan navijač Ajaxa uletio u teren i napao vratara Alkmaara Estebana, koji je isključen jer se obranio. Taj crveni karton kasnije je poništen.

"Voljni smo razmotriti taj zahtjev, ali smo tražili Ajax da napravi plan kako to misli izvršiti i pod kojim uvjetima", kaže se u priopćenju KNVB-a objavljenom u četvrtak.

U rujnu prošle godine je turskom prvoligašu Fenerbahčeu dopušteno da omogući gledanje utakmice koja se trebala igrati pred praznim stadionom ženama i djeci mlađoj od 12 godina.

05.01.2012. 14:29:53
http://metro-portal.hr/ajax-dopustite-zenama-i-djeci-gledanje-utakmice/66997/