Metro-portal.hr

objavljeno 08.04.2020. 09:29:00
INICIJATIVE

Airbnb osigurao još milijardu dolara ulaganja

Airbnb je u ožujku izdvojio 250 milijuna dolara pomoći za iznajmljivače koji klijentima moraju vratiti novac nakon otkazivanja rezervacija zbog pandemije koronavirusa

Aktivno rade
Aktivno rade (Arhiva)

Airbnb je objavio da je osigurao milijardu dolara novih ulaganja za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa.

Investicijski fondovi Silver Lake i Sixth Street Partners uložili su u Airbnb kupnjom dužničkih i vlasničkih vrijednosnih papira, stoji u priopćenju kompanije.

Izvršni direktor Airbnba Brian Chesky izrazio je zadovoljstvo "nevjerojatnim partnerstvom i potporom", ističući da će im pomoći da ulažu u svoju zajednicu iznajmljivača.

Airbnb je u ožujku izdvojio 250 milijuna dolara pomoći za iznajmljivače koji klijentima moraju vratiti novac nakon otkazivanja rezervacija zbog pandemije koronavirusa.

Time ih je pokušao udobrovoljiti nakon odluke da se gostima vraća puni iznos uplaćenog novca, bez ikakvih naknada za otkazivanje rezervacije.

Trenutno nije jasno hoće li novo ulaganje utjecati na Airbnbove planove da ove godine uvrsti dionice u burzovnu kotaciju, napominje dpa.

Američki mediji pišu da je kompanija imala problema već krajem prošle godine pa je tako Bloomberg u ožujku izvijestio da su joj se gubici u posljednja tri prošlogodišnja mjeseca gotovo udvostručili.

08.04.2020. 09:29:00
http://metro-portal.hr/airbnb-osigurao-jos-milijardu-dolara-ulaganja/124863/