Metro-portal.hr

objavljeno 19.04.2012. 11:20:31
SKANDAL U KOLUMBIJI

Agentima američke Tajne službe uručeni otkazi

Američka Tajna služba je u subotu suspendirala s dužnosti 11 svojih agenata osumnjičenih da su doveli prostitutke u svoje sobe, a skandal je proširen i na deset vojnika iz osiguranja

Fotografija vijesti

Nakon što mediji raskrinkali skandal s prostitutkama u Kolumbiji, dvojica agenata američke Tajne službe dobila su otkaze, dok ista sudbina prijeti i trećem, prenosi Hina.

Američka Tajna služba je u subotu suspendirala s dužnosti 11 svojih agenata osumnjičenih da su doveli prostitutke u hotelske sobe, a skandal je proširen i na deset vojnika iz osiguranja.

Od 11 suspendiranih jednom agentu je odobren odlazak u mirovinu, jednom traje otkazni rok, a jedan je dao ostavku, preciziraju Tajne službe u priopćenju.

Suspenzija osam agenata je na snazi dok traje interna istraga.

Incident s prostitutkama dogodio se u srijedu, prije Obamina dolaska u Cartagenu. Agenti koji su išli kao prethodnica osiguranju doveli su skupinu prostitutki u hotel u kojem su odsjeli, a u kojem je trebao boraviti i Obama.

Tajna služba provodi "potpunu, temeljitu i pravednu istragu, koristeći sve tehnike ispitivanja dostupne agenciji", poput ispitivanja poligrafom, intervjua sa zaposlenima i svjedocima, prema priopćenju Tajne službe.

19.04.2012. 11:20:31
http://metro-portal.hr/agentima-americke-tajne-sluzbe-uruceni-otkazi/70202/