Metro-portal.hr

objavljeno 29.06.2011. 14:21:00
OPASNA PRIRODA

Afrika: Munja ubila 18 djece i 11 odraslih

Od udara munje u osnovnoj školi u Runjangi, oko 225 kilometara udaljenoj od Kampale, smrtno je stradalo 15 djevojčica i trojica dječaka

Munja
Munja (Shutterstock)

Tridesetak je osoba poginulo od udara munje u dvjema afričkim zemljama: osamnaestero djece u jednoj osnovnoj školi u Ugandi i još 11 osoba u Nigeriji, izvijestili su u srijedu lokalni izvori, prenosi Hina, dodajući kako je u Ugandi u zadnjih nekoliko tjedana zabilježeno više silovitih oluja, neuobičajenih za ovo doba godine.

Od udara munje u osnovnoj školi u Runjangi, oko 225 kilometara udaljenoj od Kampale, smrtno je stradalo 15 djevojčica i trojica dječaka, osamdesetak ih je ozlijeđeno, rekla je za France presse glasnogovornica policije Judith Nabakoba. "Ozlijeđena djeca odmah su prebačena u obližnju bolnicu, no petnaestero teže ozlijeđenih morali smo prebaciti u bolnicu u Kampali", rekla je.

Na zapadu afričkog kontinenta, u Nigeriji u utorak je od udara munje poginulo 11 osoba, izvijestio je mjesni Crveni križ. Udar munje bio je poguban za medicinske sestre u selu Balanga, koje su se pred kišom i nevremenom sklonile pod jedno stablo, što je za njih bilo fatalno. Još ih je 12 ozlijeđeno, rekao je dužnosnik Crvenog križa Bala Ahmed.

Agencije izvješćuju o početku sezona kiša u Nigeriji. Prošli su tjedan u poplavama u sjevernom gradu Kano smrtno stradale 24 osobe.

29.06.2011. 14:21:00
http://metro-portal.hr/afrika-munja-ubila-18-djece-i-11-odraslih/60731/