Metro-portal.hr

objavljeno 16.08.2022. 13:18:00
COOL

Adrenalinsko ljetovanje na čarobnom Krku

Nudi nezaboravno adrenalinsko iskustvo otkrivanja otoka kajakom ili SUP-om, zip line, ronjenje, izlete brodom i biciklističke ture i još cijeli niz sportskih i morskih aktivnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Želite nešto drugačije ovoga ljeta? Zabavno i uz puno adrenalina? Što kažete na turu kajakom ili SUP-om uz predivan zalazak sunca te predah iznad puntarskog zaljeva, gdje ćete uživati u čaši vrbničke žlahtine na šljunčanoj plaži? Za jedinstven aktivan odmor skrojen po vašoj želji birajte Falkensteiner Hotel Park Punat na prekrasnom Krku.

Sportski concierge vaše ideje pretvara u djela

Ovo je hotel za sve, no posebice za ljubitelje aktivnih užitaka. Uz vrhunsku kuhinju s regionalnim utjecajima i specijalitetima te bazene za djecu i odrasle, sports concierge će vaš boravak na Krku učiniti nezaboravnim. Otkrit će vam atrakcije i skrovita mjesta otoka te isplanirati individualne programe u skladu s vašim željama. Kreirajte osobni doživljaj otoka uz vođena razgledavanja. Možete unajmiti SUP-ove, kajake, opremu za ronjenje i bicikle te se upustiti u pravu obiteljsku pustolovinu ili tako iskoristiti vrijeme, dok vaše mališane zabavlja animacijski tim hotela.

Golden i Fox Bay te bajkovit ugođaj zaljeva i otočić Košljun najbolje je doživjeti veslajući kajakom ili na SUP-u. Ovaj izbor uz to ostavlja otvorenu mogućnost da  se u bilo kojem trenutku zaroni, ohladi i provede vrijeme diveći se čudesnom svijetu jadranskog podmorja.

Šetnje podvodnim parkom i krošnjama drveća

Diljem otoka se nalaze i ronilački centri, koji nude tečajeve za početnike i napredne ronioce te razgledavanja krčkog podmorja s olupinama brodova. Punat također nudi školu jedrenja za djecu kao i naprednije tečajeve.

Pod stručnim vodstvom možete razgledati košljunski botanički raj i muzej te poluotok Prnibu. To je savršena prilike za interaktivno upoznavanje otoka jer je kombinacija veslanja, plivanja, ronjenja te učenja o Krku, ali i degustaciju vina i lokalnih specijaliteta.

Na puntarskoj plaži Punta Debij na dubini od dva do dva i pol metra nalazi se i podvodi park kojim se može prošetati i razgledati replike amfora, sidra, olupine manjeg broda i "škrinje s blagom". One koji više vole visine, oduševit će "šetnja među krošnjama" odnosno zipline Edison, koji se nalazi u neposrednoj blizini poznate staze glagoljice.

Raj za biciklističke avanturiste

Ako biste se radije držali kopna, Krk nudi čak 690 kilometara biciklističkih staza te brojne pješačke i trkačke staze, koje odlično povezuju sva mjesta na ovom živopisnom otoku. U Falkensteiner Hotelu Park Punat možete iznajmiti bicikl i e-bicikl te na dva kotača istražiti ljepote otoka.

Bike tura Splendid City of Krk spaja bicikliranje stazom od Punta do Krka s vođenim razgledavanjem starog grada Krka te otkrivanje njegovih najbitnijih znamenitosti i nešto manje poznatih, skrivenih lokacija.

Staza Punat-Krk-Malinska raj je za ljubitelje cestovnog biciklizma, dok će ljubitelje mountain bikea i hikinga oduševiti strmi uspon od Punta do najviših brda otoka Krka i vrh Obzovu.

Jedna od najpoznatijih dionica za mountain bike i hiking je Mjesečev plato iznad Baške. Bijelim putem ove staze vode kroz maslinike od grada Krka do sela Kornić i Lakmartin, a pružaju nezaboravan pogled na puntarski zaljev.

Trčanje, grupni treninzi, crossfit, pilates i joga

Za one koji na odmor ne idu bez tenisica za trčanje, važno je znati da postoji čak šest trkačkih ruta, različite duljine i zahtjevnosti. U sklopu Active Center Krk gosti također mogu besplatno sudjelovati u grupnim treninzima crossfita ili se usred prelijepog vrta pridružiti jutarnjem vježbanju pilatesa i joge. 

16.08.2022. 13:18:00
http://metro-portal.hr/adrenalinsko-ljetovanje-na-carobnom-krku/138904/