Metro-portal.hr

objavljeno 17.10.2016. 09:01:00
SAVJETI

9 internetskih stranica na kojima ne gubite vrijeme

Ako imate nešto viška vremena i odlučite ga provesti na Internetu, evo nekoliko prijedloga stranica na kojima se može - naučiti nešto novo

Evo gdje ima korisnih informacija
Evo gdje ima korisnih informacija (FreeDigitalPhotos)

Surfanje internetom odavno je prestalo biti jednostavno zbog nevjerojatne količine stranica koje pružaju različite informacije, tako da već postaje prava umjetnost pronaći ono što stvarno tražite.

No, ako imate nešto viška vremena i odlučite ga provesti na Internetu, evo nekoliko prijedloga stranica na kojima se može - naučiti nešto novo, a ne čitati o politici, estradi ili sportu ...

Ovo su, prema portalu Lifehack, stranice koje su tu da bismo naučili nešto novo.

Duolingo

Želite naučiti strani jezik? Onda je upravo Duolingo za vas. Ako redovite posjećujete stranice u nekoliko mjeseci možeze svladati španjolski, engleski, njemački, francuski, portugalski i talijanski.

Khan Academy

Jeste li ikad htjeli naučiti neki novi predmet, ali niste imali dovoljno novaca da upišete neki seminar? Upravo tome služi Khan Academy. Matematika, znanost, povijest... Platforma vam pomaže i da ispitujete svoja nova znanja.

MIT Open Courseware

Massachusetss Institute of Technology jedan je od najcjenjenijih fakulteta na svijetu. Možda nemate priliku tamo studirati ali zato putem ove stranice možete na neke otvorene oline tečaje.

Project Gutenberg

Zamislite knjižnicu s tonama besplatnih knjiga koje možete zadržati do kraja života. Zapravo ne morate zamišljati jer tu je Project Gutenberg. Botpuno besplatno, potpuno legalno.

TED

Bez velikih troškova i putovanja do velikog znanja. To je ono što vam omogućava TED. Na stranicama možete naći velik broj besplatnih video predavanja.

CIA World Factbook

Jeste li znali da CIA informacije o praktički svemu na svijetu? Ok, to ste vjerojadno znali. Ali jeste li znali da je velik broj tih informacija dostupan javnosti putem interneta? Pogledajte što CIA zna o vašem gradu, državi, kulturi...

Couchsurfing

Ne dajte da vam ime zavara jer nije riječ o stranici koja će vas ulijeniti. Couchsurfing vas spaja s putnicima sa svih krajeva svijeta i super je način za upoznavanje novih ljudi i kultura.

OneLook

Naći dobar internet rječnik nije teško. No ako tražite onaj koji sadrži kompliciranije riječi i fraze je već teži zadatak. Zato je tu OneLook. Navalite!

HowStuffWorks

Postoje stvari koje želimo znati, ali i one za koje nismo znali da ih želimo znati. Upravo njima bavi se ova stranica koja nudi informacije o razlilčitim temama koje će vam proširiti vidike.

17.10.2016. 09:01:00
http://metro-portal.hr/9-internetskih-stranica-na-kojima-ne-gubite-vrijeme/100799/