Metro-portal.hr

objavljeno 05.09.2017. 11:01:00
PAKIRAJ KOFERE!

8 stvari koje morate imati sa sobom kad putujete

Spakirajte ih i ne pitajte puno. Postat će vam jasno kad ove stvari zatrebate.

Što vam treba na putovanju?
Što vam treba na putovanju? (Pexels)

Kažu da je putovanje bolje od samoga cilja, ali to je rijetko kada istina dok - putujete. Putovanja mogu biti zamorna i dugotrajna bez obzira kojim prijevoznim sredstvom putujete, a mogu se i dodatno zakomplicirati dok trebnete okom. Zatvorena cesta zbog nesreće tamo negdje pet kilometara ispred vas, odgođeni let avionom ili jednostavno kvar koji vas zadesi nespremne.

Iako se uvijek trudimo na putovanja uzeti samo ono najbitnije što nam treba kako bismo se osjećali ugodno i lijepo, postoji nekoliko stvarčica koje mnogi preskoče za vrijeme pakiranja kofera, a ne bi trebali. Najbolje ih je ponijeti u ručnoj prtljazi kako se ne biste morali od njih odvajati, evo koje su:

1. Maska za oči i slušalice.

Ako ste ikada putovali avionom ili autobusom, sve vam je jasno. Onaj iza vas hrče, ona kraj vas njiše dijete u krilu. Dvoje ispred vas koristi vlastite nekvalitetne slušalice pa cijelo prijevozno sredstvo odzvanja. Sunce vam tuče direktno u oči. I tako sljedećih sedam sati. 

2. Šal ili marama

Koji je također deka, sjedalica ili čak kišna kabanica. Zauzima malo mjesta, a koristi se za puno više od samo modnog dodatka.

3. Voda

U uvodu smo spomenuli gužve na cestama, na cesti usred ničega. Nikad, baš nikad, ne putujte bez vode.

4. Vlažne maramice

Njima se zaista cijeli možete oprati. I sebe i većinu stvari oko vas koje ćete možda morati dirati. Treba li išta više reći?

5. Grickalice

Cjeloviti obrok teško je nositi sa sobom, ali mali paketić nečega što možete pojesti nikad nije naodmet ponijeti sa sobom.

6. Rezervna odjeća

Još jedan par odjeće pripremljene za samo putovanje. Za slučaj da vam, recimo, dođe slabo. Ili nekome pokraj vas...Ako putujete avionom i nastanu problemi s prtljagom, imate nešto u što se možete presvući.

7. Kupaonski pribor

Govorimo, naravno, o četkici i pasti za zube, četki za kosu i kremi za lice. Postoje putne verzije tih predmeta koje zauzimaju malo mjseta.

8. Dobra knjiga

Jer, koliko god Facebook bio zanimljiv, baterija mobitela nije vječna, a i trebat će vam za važnije stvari. Uostalom, zar se zaista trebaju tražiti opravdanja kako bi se na putovanje ponijela knjiga?

Piše: Andrea Holi
05.09.2017. 11:01:00
http://metro-portal.hr/8-stvari-koje-morate-imati-sa-sobom-kad-putujete/107135/