Metro-portal.hr

objavljeno 23.12.2012. 21:15:00
VRSTA U NESTAJANJU

8 razloga zašto svaki macho frajer mora naučiti kuhati

Ide vam na živce što se sve žene pale na "one kuharske papke" iz Masterchefa? Dobrodošli u 21. stoljeće

Ne samo roštilj, dečki ...
Ne samo roštilj, dečki ... (Arhiva)

Usprkos poplavi različitih kulinarskih reality emisija, prosječan hrvatski mužjak i dalje kuha samo kada mora ili čak niti tada. Isto tako, dok će se s jedne strane hvaliti i do u detalje analizirati svoju tajnu tehniku pripreme savršenog roštilja, za svakodnevno, „dosadno" kuhanje uglavnom nema vremena ili smatra da je to ipak ženski posao. („Zašto da ja kuham kad ti to tako dobro radiš, ljubavi?")

Bilo kako bilo, puno je razloga zašto bi svaki pravi muškarac 21. stoljeća trebao naučiti barem osnove kuhanja a mi vam donosimo neke od njih.

1. Žene to obožavaju

Doista, ne postoji žena koji može ostati imuna na muškarca koji joj pripremi ukusan obrok. Stara izreka o tome da ljubav ide kroz želudac i dalje je potpuno točna, aktualna te primjenjiva i u novom mileniju.

2. Vješti muškarci su muževni

Znate popraviti automobil, zapaliti vatru bez šibica i upaljača, uloviti ribu rukom i prepoznati ofsajd bez gledanja. To je sjajno. Zar ne bi trebali naučiti i kako ne umrijeti od gladi kada vam u neposrednoj blizini nije ženska osoba ili 0-24 fast food?

3. Uštedjet ćete novac

Pretpostavimo da ako imate potrebu čitati ove savjete postoji dobra šansa da ste još uvijek solo i ne znate kuhati (da ne budemo zlobni i kažemo da je ovo drugo možda i razlog ovom prvom). U takvoj situaciji na raspolaganju su vam zapravo samo dvije realne opcije.

Prva je useliti se u potkrovlje (ako imate sreće) ili podrum (ako nemate) roditeljske kuće i držati se one „mama zna najbolje" kada je riječ o hrani.

Druga je opcija hraniti se negdje vani. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, znajte da je hranjenje vani puno skuplje nego kuhanje kod kuće, osim ako kojim slučajem ne nabavite iksicu i švercate se po studentskim menzama. Puno sreće sa rješavanjem solo ljubavnog statusa u tom slučaju.

4. Brže je nego jedenje vani

Jednom kad skuhate nekoliko jela i pohvatate osnovne kuharske fore, shvatit ćete da je kuhanje kod kuće gotovo uvijek brže nego odlazak do prvog fast fooda i čekanja 15-20 minuta da se ispeče to što ste naručili. O tome da je kuhanje kod kuće i puno zdravije od nečega što se peklo u 3 dana starom ulju ne treba uopće trošiti riječi.

5. Tipovi poput onog menadžera iz Masterchefa doista ne bi trebali biti u bilo čemu bolji od vas

Treba li vam bolji razlog od ovoga da se uhvatite kuhanja i postanete dobri u tome?

6. Vaša će zvjerka (magnet za komade, ako ćemo biti tehnički precizni) jesti zdravije

Vjerovali ili ne, istraživanja su pokazala da vlasnici koji se zdravo hrane puno više paze i na prehranu svojih ljubimaca. Povremeno im možete čak dati i ostatke onoga što ste vi jeli, ali pazite da to nikako ne bude luk, češnjak ili grožđe.

7. Možda izgubite koju kilu

Znamo da vas malo što čini ponosnim muškarcem kao vaša dlakava pivska trbušina, ali moramo vas razočarati. Suprotno tradicionalnom vjerovanju da osoba ispod 120 kilograma nije pravi muškarac, kvalitetnom ćete prehranom izgubiti na težini, poboljšati krvnu sliku i općenito se osjećati zdravije i bolje.

8. Postoji dobra šansa da vam se svidi

Kuhanje je zabavno, kreativno, opuštajuće i na kraju krajeva, vrlo korisno. Bacite sve letke pizzerija i čevabdžinica u široj okolici i počnite kuhati.

23.12.2012. 21:15:00
http://metro-portal.hr/8-razloga-zasto-svaki-macho-frajer-mora-nauciti-kuhati/59845/