Metro-portal.hr

objavljeno 30.12.2019. 21:44:00
RAZMISLITE

7 stvari koje ubijaju strast u vezi

Kada nestane strasti, s vremenom i ljubav izblijedi, a vjerujemo da nitko od vas to ne priželjkuje sebi i svom partneru

Pazite na ove stvari
Pazite na ove stvari (Arhiva)

Ljubav je definitivno i bez premca najvažnija stvar u vezi, no nemojmo zaboraviti strast koja također igra vrlo važnu ulogu.

Kada nestane strasti, s vremenom i ljubav izblijedi, a vjerujemo da nitko od vas to ne priželjkuje sebi i svom partneru.

Ako ste primijetili da u vašoj vezi ima sve manje i manje strasti, moguće je da ste za to krivi sami, to jest neke vaše loše navike i zdravstveni problemi.

Anemija - ako ste anemični, svakako biste trebali u organizam unositi više željeza, a tako ćete povratiti i želju za seksom

Depresija - negativno utječe na brojne aspekte života, pa tako i na libido, a dokazano je i da su neki antidepresivi odgovorni za seksualnu disfunkciju kod muškaraca.

Kontracepcijske pilule - brojna istraživanja o kontracepcijskim pilulama pokazala su da one kod žena mogu drastično umanjiti želju za seksom.

Loša prehrana - ako ste na dijeti zbog dolaska ljeta, moguće je da ne jedete dovoljno, što može smanjiti seksualni nagon. To je i sasvim logično, jer manjim unosom kalorija tijelo će imati manje energije pa je vrlo vjerojatno da vam se neće dati trošiti je na aktivnosti pod plahtama.

Manjak sna - i ovo je sasvim logično. Ako spavate manje od šest sati dnevno, navečer ćete vjerojatno biti pospani i neće vam biti do seksa. Manjak sna negativno utječe i na muški libido jer dolazi do usporenog lučenja testosterona što umanjuje želju za seksom.

Prejedanje - ako ste navečer skloni prejedanju, teško da ćete nakon toga imati ikakvu želju za seksom. Pogotovo ako jedete hranu punu zasićenih masti koja može smanjiti dotok krvi u spolne organe pa ovo definitivno vrijedi i za muškarce.

Stres - jedno istraživanje pokazalo je da su umor i stres glavni krivci za smanjenje seksualne želje kod čak 60 posto žena. Isti uzrok spominje se i kod smanjenja seksualne želje kod muškaraca.

30.12.2019. 21:44:00
http://metro-portal.hr/7-stvari-koje-ubijaju-strast-u-vezi/122839/