Metro-portal.hr

objavljeno 21.09.2017. 13:01:00
ZAPAMTITE :)

7 pravila vitke linije

Ako imate problema s linijom, vjerojatno ćete se baciti na neku dijetu i vježbanja, no zapravo vam ništa od toga nije potrebno... samo malo discipline

Par jednostavnih savjeta za vitak struk
Par jednostavnih savjeta za vitak struk (Shutterstock)

Vitka linija mnogima je nedosanjani san, a ujedno i noćna mora - nakon svih mogućih dijeta i vježbanja, stanje se ne mijenja...

Tajna vitke linije zapravo je puno jednostavnija, a počiva na tri osnovna postulata - umjerenosti, tekućini i tjelovježbi.

Stoga, evo sedam pravila vitke linije uz koje više nikada nećete morati na dijetu:

Dobro žvačite - probava počinje u ustima tako da usitnjavanje hrane zubima i prisutnost sline znatno olakšavaju posao vašem želucu.

Jedite polako - stres, zabrinutost, nervoza i žurba negativno utječu na izlučivanje želučanih sokova.

Jedite pravu hranu - svježu, koju ste sami pripremili, bez korištenja previše masti - to je hrana koju trebate svakodnevno konzumirati ili barem što je više moguće, jer tada točno znate što unosite u svoje tijelo.

Ne odričite se slatkiša - njihovim izbjegavanjem u potpunosti ćete uskratiti organizmu neophodnu energiju. Samo budite umjereni i ne pretjerujte te veći dio vremena jedite zdravo i kvalitetno. Ništa vam se neće dogoditi

Odmor ili umjerena aktivnost poslije ručka - recimo, lagana šetnja, jer tako ćete učiniti puno za svoje zdravlje i liniju.

Više obroka u danu - raspodijelite hranu na veći broj obroka u danu, s 3 glavna, a između pojedite užine. Ti obroci tako će biti manje obilni te neće preopteretiti vaš trbuh.

Vrijeme obroka - jedite obroke u približno isto vrijeme svakoga dana, to pomaže da se uspostavi automatizam u javljanju apetita i obavljanju raznih fizioloških funkcija.

21.09.2017. 13:01:00
http://metro-portal.hr/7-pravila-vitke-linije/107461/