Metro-portal.hr

objavljeno 12.09.2018. 20:01:00
ZAPAMTITE!

7 osobina sjajne partnerice

Pronaći partnericu za cijeli život definitivno nije lagan zadatak, pa evo malo pomoći - stručnjaci misle da bi trebala imati ove karakteristike

Ovakvu ženu ne puštajte ni pod razno!
Ovakvu ženu ne puštajte ni pod razno! (Arhiva)

Savršena partnerica baš i ne postoji - jednako kao i savršen partner, uostalom. No, nitko to ne prihvaća odmah na početku već kreće u potragu... i često zaluta u mračne ulice.

Kako bi nam ta potraga ipak bila mrvicu lakša, psiholozi su definirali karakteristike koje bi muškarci trebali tražiti u životnoj suputnici. 

Iskrenost - svi griješimo i donosimo pogrešne odluke. Zbog toga je važno pored sebe imati osobu koja će biti iskrena prema vama i ukazati vam na vaše mane i greške, ali i reći što nju muči. Iskrenost je važno posvijestiti. Ona je nešto što se u odnosu gradi i vježba. 

Ljubaznost i zahvalnost - nisu samo poželjna osobina prema vanjskom svijetu, nego i u vašoj vezi. Psiholog John Gottman sa Sveučilišta Washington u 30-godišnjem proučavanju bračnih parova definirao je dvije vrste parova: oni koji se rastanu unutar šest godina te oni drugi koji ostanu zajedno. "Parovima koji ostaju skupa zajedničko je to da uvijek gledaju socijalno okruženje, svjesni su stvari koje cijene i zahvalni su na njima. Oni grade kulturu poštovanja i zahvalnosti", poručuje psiholog. 

Odnos s roditeljima - ako želite znati kakva će vaša žena biti za 30 godina, pogledajte kako se ponaša prema svojim roditeljima. Znanstvenici sa Sveučilišta Alberta ispitali su 2970 ljudi različitog uzrasta i došli do zaključka da postoji jasna veza između odnosa prema roditeljima u mladosti i partnerske veze kasnije u životu. Stoga, ako je vaša draga pažljiva prema svojim roditeljima, bit će pažljiva i prema vama.

Pozitivan stav - je li vaša partnerica osoba kojoj je čaša uvijek do pola puna? Ponekad vas čak i nervira njezin optimizam? Ako je tako, onda je ne puštajte. Svoj optimizam ona će prenijeti i na vas.

Prihvaćanje mana - svjesna je vaših mana, ali vam ih ne nabija na nos i ne kritizira vas. Prihvaća vas takvima kakvi jeste. 

Pruža podršku - pravoj partnerici uvijek ćete moći reći svoje želje i planove. Njoj će biti važno da ih ostvarite ukoliko će to vas usrećiti. Bit će joj bitno da se kraj nje razvijate u sretnu i kvalitetnu osobu. Isto to činit će i ona - razvijati se i rasti kraj vas. To je recept za zdrav odnos. 

Smirenost - svađe su neizostavni dio veze, dok apsolutno slaganje uopće nije znak stabilne veze. Trebate znati reći kada vam nešto ne odgovara, a isto tako to treba znati reći i druga strana. Ono što je važno je način na koji se suočavate s činjenicom da u nečemu niste suglasni i način na koji se mirite.

12.09.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/7-osobina-sjajne-partnerice/114307/