Metro-portal.hr

objavljeno 14.07.2018. 21:34:00
WOW!

7 koristi od dobrog seksa

Seks donosi veselje i užitak, no uz to ima i cijeli niz zdravstvenih pogodnosti koje se ne smiju zanemariti

Možda bismo trebali biti malo češće u ovoj pozi :)
Možda bismo trebali biti malo češće u ovoj pozi :) (iStock)

Seks je, vjerojatno vas ne treba posebno podsjećati, ona zabavna igra pod plahtama (na stolu, u kuhinji, na plaži...) koja vam donosi veselje i užitak, no uz to ima i cijeli niz zdravstvenih pogodnosti koje se ne smiju zanemariti.

Dobar je za zdravlje srca - muškarci koji se seksaju bar dva puta tjedno, imaju čak 45 posto manje šanse za probleme sa srcem, a redovan seks kod žena smanjuje rizik od hipertenzije. 

Koristi mentalnom zdravlju i boljem pamćenju - zdrava seksualna aktivnost ima pozitivan utjecaj na cjelokupno mentalno zdravlje. Učestalost spolnog odnosa može biti i povezano s poboljšanim vještinama pamćenja.

Može smanjiti rizik od raka - muškarci mogu smanjiti vjerojatnost pojave raka prostate kada ejakuliraju češće, a žene imaju povećanje estrogena, što smanjuje rizik od raka dojke.

Može ublažiti bolove - seksualni užitak može mogu pomoći u ublažavanju glavobolje, migrene, kao i drugih oblika boli.

Poboljšava 'kondiciju' zdjelice - seks jača zdjelicu za bolju kontrolu mjehura, a kad je zdjelica jača, žena ima manje grčeva i lakše je rađati.

Spavat ćete puno bolje - možda ste primijetili da ako se seksate prije spavanja, jednostavno spavate puno bolje - i bolji san vam pomaže da imate i bolji seks

Sretniji ste - naravno da smo sretniji kad smo zadovoljeni, ali seks bar jednom tjedno u dugoj vezi dovoljno je da vas učini sretnijima.

14.07.2018. 21:34:00
http://metro-portal.hr/7-koristi-od-dobrog-seksa/113238/