Metro-portal.hr

objavljeno 06.04.2017. 13:01:00
KRENITE!

6 savjeta za vitak struk do ljeta

Taman krenete kako treba, onda dođe Uskrs i kilogrami se vrate, pa nakon toga nastupi apatija jer, eto, ne može se... ali ne mora biti tako

Vitak struk je dostižan
Vitak struk je dostižan (Shutterstock)

Vitak struk do ljeta mantra je koja se ponavlja svakog proljeća, ali većini ljudi to ipak ne polazi za rukom - taman krenu kako treba, onda dođe Uskrs i kilogrami se vrate, pa nakon toga nastupi apatija jer, eto, ne može se...

Nije istina, naravno! Naročito ako slijedite ovih 6 savjeta koje smo pripremili kako bi vam olakšali napore...

Ciljane vježbe - naravno, radi se o vježbama za trbuh: tri puta tjedno radite trbušnjake i podižite noge: tri seta od 20 ponavljanja trebalo bi biti dovoljno. Također, ubacite i vježbu plank (daska) držeći svoje tijelo u uzdignutom položaju na koljenima 30 do 60 sekundi. 

Izbacite alkohol - zbog alkohola se vaš trbuh može činiti napuhnut. Kako bi došli do savršene figure i ravnog trbuha za samo sedam dana, u potpunosti izbacite alkohol.

Izbjegavajte sol - kako bi smanjili zadržavanje vode, smanjite unos soli. Začinite hranu s drugim začinima i biljem.

Kružni trening - tri puta tjedno i sagorjet ćete masti, a ujedno i izgraiti mišiće, pa evo naputka: u jednom setu 15 puta ponovite iskorak, sklekove i zgibove. Ne morate ići u teretanu, parkić ispred zgrade će biti dovoljan. Poslije svake vježbe skačite preko užeta jednu minutu.  Po treningu ćete izgubiti oko 500 do 600 kalorija.

Puno vode - voda izbacuje toksine iz tijela, što će vam pomoći i kod ravnog trbuha, ali i kod sjaja kože. Pijenje vode ne znači da morate popiti 20 litara vode dnevno, već i zdrava pića poput zelenog čaja bogatog antioksidansima i svježe cijeđene sokove. 

Zdrava prehrana - vrlo je važno paziti što unosite u svoje tijelo ako želite vidjeti promjenu. Voće, povrće, integralni kruh, piletina, govedina, riba i nemasni mliječni proizvodi trebali bi zamijeniti procesiranu hranu punu šećera.

Eto, i to je to... možda zvuči teško, ali nije, vjerujte...

06.04.2017. 13:01:00
http://metro-portal.hr/6-savjeta-za-vitak-struk-do-ljeta/104147/