Metro-portal.hr

objavljeno 04.06.2010. 10:42:00
TREBA LI NAM DOISTA?

6 razloga zašto se ne isplati kupiti novi iPhone 4G

Kada je Apple prvi put lansirao iPhone 2007., bio je miljama daleko ispred konkurencije, no u međuvremenu su se neke stvari promijenile...

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Youtube)

Donosimo vam 6 razloga zašto, unatoč pompoznim najavama, nema smisla kupovati novi iPhone 4G.

1. Skup je - ako kupite najvišu klasu Blackberryja ili Androida, još uvijek ćete platiti manje od novog iPhonea. Da ga nije napravio Apple, vjerojatno bi mu početna cijena bila mnogo niža.

2. Anti-tehnološki je usmjeren - iPhone nije kompatibilan s mnogim drugim uređajima, a razlog je čisto ekonomske prirode. Kada će u Appleu naučiti da bi zahtjevi mušterija trebali diktirati značajke i osobine proizvoda?

3. Nema Flasha - iPhone, telefon koji je obećavao dopremiti internet u svačiji džep, ne može čak ni funkcionirati na većini stranica jer nije kompatibilan s Flashom. Za razliku od njega Googleov Android može, a cijena je, kako što je već navedeno, mnogo pristupačnija.

4. Baterija je vrlo slaba - to nije problem koji ima samo Apple, no ako ga usporedite s telefonima kompanije poput HTC, čiji uređaji imaju multitasking, bolje kamere, bolje ekrane i baterije, morate se zapitati zašto vam uopće treba novi model.

5. Vrlo loše slušalice - sjednite pored neke osobe koristeći originalne iPhone ili iPod slušalice i moći ćete čuti sve što priča. Još jedan primjer kako Apple nabija velike cijene, no donosi ušminkane prosječne proizvode.

6. Nije dobro dizajniran - ako ga koristite kao telefon, nema baš najbolje primanje signala, niti je ugodan za dužu upotrebu. Više nalikuje kompjuteru koji ima ugrađen telefon.

04.06.2010. 10:42:00
http://metro-portal.hr/6-razloga-zasto-se-ne-isplati-kupiti-novi-iphone-4g/41728/