Metro-portal.hr

objavljeno 21.04.2018. 11:14:00
ISPROBAJTE!

6 namirnica za bujnu kosu

Sve što ste upropastili možete popraviti puno brže nego što mislite, jer postoje namirnice koje potiču rast kose

Jedite ove namirnice za bujnu kosu
Jedite ove namirnice za bujnu kosu (Arhiva)

Zdrava i bujna kosa mnogima je samo sanak pusti, no ima dosta i onih koji odluče napraviti nešto hrabro kod frizera, pa poslije požale zbog toga.

Sve što ste upropastili možete popraviti puno brže nego što mislite, jer postoje namirnice koje potiču rast kose, pa evo šest najvažnijih:

Bademi - sadrže vitamin E i aktivno utiču na rast i jačanje dlake. Prema savjetu liječnika dnevno treba unositi oko 30 grama badema.

Jaja - sadrže sve potrebne elemente koje odgovaraju kosi, između ostalog biotin. Biotin je dodatak hrani koji regulira gubitak kose. U jajima ima dosta amino-kiselina koja su potrebne vlasima.

Losos - u sebi sadrži nezasićene Omega 3 masti koje jačaju folikul dlake i pomažu bržem rastu. U ovoj vrsti ribe postoji dosta vitamina B12 i gvožđa koji će učiniti vašu kosu kvalitetnijom. 

Piletina - sadrži dosta proteina i direktno utiče na proizvodnju keratina - supstance koja čini 80 odsto dlake. Stručnjaci kažu da je, pored piletine, dobro jesti i puretinu.

Sjemenke bundeve - sadrže vitamine B1, B2, B3 i B4. Utječe na rast dlake i preporučuje se dnevni unos sjemenki, naročito ako imate problem s opadanjem kose.

Školjke  -  one su zlatni rudnik cinka koji će učiniti da vaša kosa ima pirodan sjaj. Ova namirnica nije baš omiljena svakome, ali stručnjaci ističu da ne bi bilo loše jesti ih povremeno. 

21.04.2018. 11:14:00
http://metro-portal.hr/6-namirnica-za-bujnu-kosu/111648/