Metro-portal.hr

objavljeno 26.02.2012. 18:15:00
AAAAAA

6 jezivih vriskova u horor filmovima

POGLEDAJTE VIDEO - Stravični filmovi moraju imati i nekoliko stravičnih vriskova, prisjetite se najboljih

Psycho
Psycho (Facebook)

Dobar vrisak zaštitni je znak filmova strave i užasa. Nerijetko ga se sjećamo i godinama nakon što smo pogledali neki hororac. Žene su pritom nekako uvjerljivije od muškaraca.

Psycho - Marion Crane
Najpoznatiji vrisak snimljen je 1960. Vrisnula je glumica Janet Leigh prije nego što je izbodena u Hitchcockovom filmu Psycho. Scena koja traje dvije minute snimana je čak sedam dana, a Hitchcock je glumici navodno iznenada pustio hladnu vodu kako bi vrisak bio uvjerljiviji.


Halloween - Laurie Strode

Jamie Lee Curtis u Halloweenu glumi Lauru Strode koja se pokušava spasiti od psihopata Michaela Myersa. Vrišti više puta, a najljepše u sceni u kojoj joj Myers nožem dere košulju. Bijeg koji nakon toga slijedi također je poprilično glasan.


Zla smrt - Ashley "Ash" Williams

Glumac Bruce Campbell muški je "kralj vriskova". Titulu je zaslužio ulogom u filmu Zla smrt iz 1981.


Vrisak - Casey Becker

Iako se u filmu pojavljuje samo nekoliko minuta, Drew Barrymore ima jednu od najzanimljivijih scena. Izvorno se javila za glavnu ulogu Sydney Prescott koju je na kraju dobila Neve Campbell, ali se Vriskom definitivno vratila u hollywoodski biznis.


Projekt Vještica iz Blaira - Heather Donahue
Heather Donahue se filmom upisala u filmsku povijest. Projekt Vještica iz Blaira snimljen je za svega 60.000 dolara, a zaradio je 248 milijuna te imao velik utjecaj na brojne druge filmove. Uz nekoliko vriskova, upečatljive su i scene u kojima Heather Donahue dahće od straha.

Hostel 2 - Whitney
Režiser Eli Roth Hostelima nam je podario nekoliko novih kraljica vriskova. Svoju ulogu je dobro odradila Bijou Phillips iako sudbina njenog lika nije baš najbolja.

26.02.2012. 18:15:00
http://metro-portal.hr/6-jezivih-vriskova-u-horor-filmovima/60017/