Metro-portal.hr

objavljeno 21.12.2009. 14:32:03
SAMO POLAKO...

6 jednostavnih načina izbjegavanja blagdanskog stresa

Skinite kapu Djeda Božićnjaka i uživajte u danima koji predstoje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)

1. Usporite
Beskompromisno srežite popis od 678 stvari koje još morate obaviti do kraja godine. Istina, Božić dolazi, treba pripremiti tulum za Novu godinu, pospremiti i još puno toga, ali ipak neke aktivnosti nisu potrebne. Skratite dnevni popis obveza postavljajući si pitanje: Hoće li mi se sutra nešto strašno dogoditi ako ovo ne napravim?

2. Odredite prioritete
Djed Božićnjak pod bor stavlja poklone za djecu, supružnike, roditelje i dva najbolja prijatelja. Nema potrebe kupovati plastične skupljače prašine za desetke poznanika i njihove rođake.

3. Budite fleksibilni
Ostanite otvoreni za promjene u posljednji trenutak, jer do njih uvijek dolazi. Umjesto da se kao pijan plota držite rasporeda, prihvatite kreativni kaos  - blagdani su.

4. Prestanite nositi kapu Djeda Božićnjaka
Veliki je izazov biti na 35 različitih mjesta u isto vrijeme i poput Djeda Božićnjaka, raznositi darove i uveseljavati prijatelje. Iako jurnjava može biti napeta, razina stresa se vrlo lako može smanjiti kad shvatite da stvarno nemate nadnaravne moći.

5. Pronađite patuljke
Ni Djed Božićnjak ne obavlja sve sam, već ima vjerne pomagače koji rade za njega. Pronađite mladu, usamljenu osobu koja ima puno vremena i zamolite ju da vam pomogne obaviti sve što je pred vama.

6. Recite ha, ha, ha!
Smijeh ima gotovo ljekovito djelovanje na stres. Osim toga, povećava imunitet i uspješno se bori protiv virusa. Zaštitite se od bolesti redovitim smijanjem, i nekoliko puta na dan glasno recite ha, ha, ha!

21.12.2009. 14:32:03
http://metro-portal.hr/6-jednostavnih-metoda-izbjegavanja-blagdanskog-stresa/29081/