Metro-portal.hr

objavljeno 20.06.2019. 17:15:00
NAJAVE

6. izdanje Glazbe i grada otvara Zagreb Classic

Šesto izdanje Glazbe i grada - Fiesta Latina, od 21. do 23. lipnja, Zagrepčanima i svima koji se u gradu zateknu donosi široki izbor glazbenih poslastica

I opet divna glazba
I opet divna glazba (Arhiva)

Ideja Svjetskog dana glazbe zaživjela je još 1982. godine u Parizu kao Fête de la musique (Svečanost glazbe) - dan na koji se glazba slavi kao umjetnost koja jednostavno čini život ljepšim, a pretvorila se u međunarodni fenomen. Širom svijeta, na prvi dan ljeta, 21. lipnja, organiziraju se besplatni koncerti svih glazbenih žanrova okupljajući ljude na nekonvencionalnim otvorenim prostorima u opuštenoj atmosferi druženja i uživanja u glazbi.

I ove godine, u suradnji s Gradom Zagrebom, ansambli HRT-a - Zbor i Simfonijski orkestar, Tamburaški orkestar i Jazz orkestar - slave Svečanost glazbe u sklopu festivala Zagreb Classic odnosno Zagrebačkog kulturnog ljeta - ZgKUL - koje ljeti, Zagrepčanima i svim gostima grada, nudi brojna kulturna događanja na atraktivnim lokacijama hrvatske metropole.

Šesto izdanje Glazbe i grada - Fiesta Latina, od 21. do 23. lipnja, Zagrepčanima i svima koji se u gradu zateknu donosi široki izbor glazbenih poslastica inspiriranih latino ritmovima koji, složit će se svatko, najbolje dočaravaju radost glazbe, ljeta i slave život pun sunca. Trodnevnom Svečanošću glazbe  HRT časti Zagreb, njegove goste kao i cijelu Hrvatsku, jer će se svi koncerti moći pratiti u izravnim prijenosima na programima HRT-a. Prvog dana na Prvom programu HTV-a i Trećem programu Hrvatskog radija, a druga dva dana na Trećem programu HTV-a te na valovima Radio Sljemena i Drugog programa HRA. 

Fiestu,  u petak, 21. lipanja u 20.30, otvaraju Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a Fiestom Sinfónicom, na kojoj će pod ravnanjem mađarskog dirigenta mlađe generacije Róberta Farkasa izvesti program s djelima latino autora i onima nastalima na tragovima latino ritmova u umjetničkoj glazbi, nastavljaju, Fiestom Mexicanom u subotu, 22. lipnja u 20.30, Tamburaški orkestar HRT-a s Los Caballerosima, a zatvaraju Fiestom Cubanom, u nedjelju, 23. lipnja u 20.30, Jazz orkestar HRT-a i grupa Cubismo.
Ulaz na sve koncerte Glazbe i grada, kao i one Zagreba Clasicca, je slobodan je mjesta na zagrebačkom Tomislavovom trgu ima za sve koji uživaju u glazbi na travi... 

20.06.2019. 17:15:00
http://metro-portal.hr/6-izdanje-glazbe-i-grada-otvara-zagreb-classic/119131/