Metro-portal.hr

objavljeno 06.05.2019. 09:30:00
NOVOSTI

5G pametni telefoni koji na tržište dolaze tijekom ove godine

Ostavimo sada po strani brzine downloada i uploada te se okrenimo pametnim telefonima koji će na tržište doći sa mogućnošću 5G povezivanja

Što stiže?
Što stiže? (Arhiva)

Kad govorimo o 5G načinu povezivanja na Internet odmah na prvu pomislimo na velike brzine povezivanja. No, ostavimo sada po strani brzine downloada i uploada te se okrenimo pametnim telefonima koji će na tržište doći sa mogućnošću 5G povezivanja.

Zasigurno jedan od njih za koje ste čuli je i Samsung Galaxy S10 5G koji će 10. svibnja biti dostupan na Južno Korejskom tržištu a nakon toga i na globalnoj razini. Da ne ostane sve na Samsungu i LG svojeg konja za trku posjeduje. Radi se o LG V50 ThinQ 5G modelu koji je već dostupan na Azijskom tržištu. Huawei Mate X, upravo onaj koji se može zakriviti odnosno punokrvni konkurent Samsung Galaxy Fold modelu.

Upravo je Huawei Mate X onaj pametni telefon koji će svojim vlasnicima donositi 5G povezivanje na Internet odnosno povezivanje nove generacije. Ostali proizvođači također nisu ostalih kratkih rukava pa tako Sony uskoro najavljuje svoje prvi 5G pametni telefon kao i Tajvanski HTC, koji će svoj model predstaviti do kraja 2019. godine.

Ono što nas nekako najviše zanima a sigurni smo kako i vas jest to da će OnePlus 14, svibnja predstaviti OnePlus 7 te 7 Pro modele svojih pametnih telefona, no za sada nije sa sigurnošću potvrđeno hoće li isti odmah biti dostupni sa mogućnošću 5G povezivanja na Internet ili će tijekom godine OnePlus 7 te 7 Pro dobiti svoje 5G izvedenice.

Za kraj kažimo kako je Xioami odlučio svoj prošlogodišnji Mi MIX3 osvježiti, pružajući mu 5G pridjev za povezivanja na Internet, dakle Xioami Mi MIX3 5G pušten je ovih dana u prodaju na Europskom kontinentu te slobodni smo reći kako prvi u odnosu na konkurenciju donosi 5G korisničko iskustvo.

Piše: Nino Krstačić
06.05.2019. 09:30:00
http://metro-portal.hr/5g-pametni-telefoni-koji-na-trziste-dolaze-tijekom-ove-godine/118313/