Metro-portal.hr

objavljeno 21.10.2019. 21:43:00
ZAPAMTITE :)

5 znakova da ste pronašli pravog partnera

Ako pažljivo birate supružnika, normalno je da pažljivo razmotrite snage i slabosti veze

Kad nađete ovakvog... zadržite ga!
Kad nađete ovakvog... zadržite ga! (Arhiva)

Je li on/a pravi/a? Vjerojatno se većina vas to zapitala barem jednom u životu, prevrćući se po krevetu i vagajući pluseve i minuseve partnera. Naravno, ako mislite da ste jedini s tim problemom, varate se - normalno je da ste zbunjeni i neodlučni,

Naime, i dalje se mnogi osjećaju  nejasno kada se radi o pravoj osobi, objašnjava terapeutkinja Lauren Cook za Zoe Report.

"Ako pažljivo birate supružnika, normalno je da pažljivo razmotrite snage i slabosti veze. Nijedan odnos nije savršen i zapravo može biti štetno uvjeriti sebe da je veza 'savršena'. Umjesto toga, vi birate ovog partnera i prihvaćate ga u potpunosti, s manama i bez obzira tko je. To znači odabrati 'onog pravog", kaže Cook.

Duboko ste povezani - kako biste s nekim dijelili svoj život, ne smijete biti povezani samo površinski. "Dijelite iste temeljne vrijednosti, ideje i načine razmišljanja. Također vidite kako život gradite zajedno u istom smjeru", objašnjava April Davis, osnivačica LUME.

Lako rješavate sukobe - u svakoj vezi dolazi do sukoba. Način na koji rješavate navedeni sukob mogao bi biti odlučujući faktor u vezi s odlukom koliko vaša veza vrijedi. "Doživjeli ste nekoliko uspona/padova i teških situacija s drugom osobom, ali još uvijek znate da možete računati jedan na drugoga i rješavati probleme", kaže dr. Nickerson.

Možete biti svoji - vaš partner trebao bi biti netko tko vas vidi potpuno - s manama i vrlinama. "Mnogi ljudi osjećaju potrebu da se promijene zbog partnera ili održavaju 'nerealnu sliku' sebe," kaže Jonathan Bennett, suosnivač Double Trust Datinga. "Ako je osoba koju ste upoznali 'ona prava' onda se možete se osjećati ugodno, a ne osjećati se kao da trebate sakriti svoje pravo ja", kaže dalje. 

Možete razgovarati o svemu - "Dobar partner neće vas omalovažavati zbog dijeljenja mišljenja i osjećaja, posebno ako je riječ o vezi", kaže Bennet. "Ako imate otvorenu komunikacijsku liniju i slobodni ste u izražavanju, ona je to dobar znak da ste našli 'pravu osobu", dodaje.

Neovisni ste - vrijeme koje kvalitetno provodite zajedno, jednako je važno kao i odvojeno vrijeme. "Kad je vaš partner 'onaj pravi' još uvijek postoji zdrav osjećaj neovisnosti i zasebni identiteti", kaže Cook. "Kad je ljubav prisutna, svaki partner može poštovati tuđi prostor i dalje biti zajedno", dodaje.

 

21.10.2019. 21:43:00
http://metro-portal.hr/5-znakova-da-ste-pronasli-pravog-partnera/121439/