Metro-portal.hr

objavljeno 01.02.2019. 17:02:00
DOĐITE

5. Whisky Fair Zagreb u znaku ekskluzivnih whiskyja i posebnih sajamskih cijena

Zagrebački Whisky Fair 8. i 9. veljače 2019. u Plaza Event Centru u Zagrebu ponudit će niz ekskluzivnih whiskyja kojih nema na domaćeem tržištu i okupiti ključne whisky proizvođače i uvoznike

Dođite i uživajte u vrhunskoj cugi
Dođite i uživajte u vrhunskoj cugi (Arhiva)

Već petu godinu u nizu zagrebački Whisky Fair u Plaza Event Centru okupit će whisky ljubitelje iz Hrvatske i regije. Oko 3000 posjetitelja će 8. i 9. veljače moći uživati u više od 150 vrsta whiskyja, među kojima će biti brojne ekskluzive i limitirane serije.

Svi koji se žele dodatno educirati o „vodi života" mogu birati između tri radionice s ograničenim brojem mjesta, a VIP Trezor nudi poseban doživljaj kušanja pomno odabranih whiskyja zajedno s odgovarajućim zalogajima i pod stručnim vodstvom.

U goste sajmu i ove godine dolazi gin koji će biti dostupan u Gin corneru. Dvodnevni program završit će hitom sajma - Whisky aukcijom otvorenih boca na kojoj se posjetitelji mogu nadmetati i otići kući s bocom dugo željenog whiskyja.

Peto izdanje sajma okupit će najveće whisky proizvođače i uvoznike pa će svoju ponudu na sajmu predstaviti Badel 1862, Brown-Forman, Coca-Cola Hellenic, Fine stvari, G3 Spirits, In-Vindico, Miva, Pernod Ricard, PPD i Stock. Whisky Fair će i ove godine na Whisky šanku ponuditi deset ekskluzivnih whiskyja koje nije moguće nabaviti u Hrvatskoj. Ove godine na sajam premijerno stižu Laphroaig Quarter Cask 48%, Bunnahabhain 12 Years Old Single Malt Scotch Whisky 46,3%, Lagavulin The Distillers Edition Double Matured 2000, Royal Brackla 16 Years Old 40% i Glenfarclas 25 Years Old 43%. U vrlo ograničenim količinama u ponudi će biti i Dalmore 12yo, Arran Malt 18yo, Bowmore 18yo, Suntori Yamazaki Distiller's Single Malt i Glengoyne 21yo. Svi će biti u ponudi po posebnim sajamskim cijenama, a većina će se moći kupiti i na boce.

U ponudi petog izdanja sajma su i tri edukativne radionice / masterclass radionice. Dario Grabarić, jedan od najpoznatijih domaćih whisky entuzijasta vodit će radionicu Uvod u škotski whisky na kojoj će sudionike upoznati s osnovnim pojmovima te ih naučiti kako maksimalno uživati u piću iz domovine whiskyja (što nije točno ako pitate Irce). Dario će voditi i naprednu masterclass radionicu Veličina (ni)je važna - Whisky forenzičari 2, na kojoj će zajedno s polaznicima istražiti utječu li na okus whiskyja dimenzije bačve u kojima dozrijeva i je li proces dozrijevanja u manjim bačvama brži. Damir Krizmanić će tijekom tasting radionice Catch the Taste s polaznicima zajednički kušati Allt-a-Bhaine 23yo, Glen Moray 12yo, Craigellachie 10 yo, Amrut 10 yo i Longrow Red 11yo. Svi koji žele nezaboravno iskustvo, ne bi smjeli propustiti VIP Trezor. Vlasnici VIP ulaznica imat će priliku kušati ekskluzivne, rijetke whiskyje i whiskyje iz limitiranih serija kombinirane s ukusnim zalogajima te uz stručno vodstvo whisky stručnjaka. U Trezoru će se moći probati The GlenDronach 22yo, Lagavulin 12yo, Arran 21st Anniversary Bottling Note, Laphroaig 18yo i Cooper's Choice 44yo 1972-2017 Family Silver. Broj ulaznica za VIP Trezor tijekom oba dana sajma je ograničen, a zbog malog broja mjesta najbolje je što prije osigurati ulaznicu u pretprodaji.

Radno vrijeme sajma je od 15:00 do 23:00 sata tijekom oba dana, a karte se mogu nabaviti na www.whiskyzagreb.com te na blagajnama na ulazu na sajam u dane održavanja sajma. Uz svaku kupljenu

jednodnevnu ulaznicu posjetitelj dobiva i posebnu Glencairn čašu koju će koristiti koristiti za uživanje u whiskyju i na odlasku ponijeti kući. Uz to, ove godine je u cijenu ulaznice uključena su i 4 gratis pića iz odabranog asortimana sajamske ponude u četiri izložbena prostora sajamskih izlagača. Posjetitelji će u svakom izložbenom prostoru moći odabrati jedno gratis piće, a u ponudi su: Madeira Penderyn, Penderyn Legend, Myth Penderyna, Penderyna Celt (In-Vindico), Monkey Shoulder (G3 Spirits), Ballantine's 12yo, Chivas Extra, Jameson Black Barrel, The Glenlivet's Founder's Reserve (Pernod Ricard) i Johnnie Walker Black Label + Ginger Ale (PPD).

Više informacija o Whisky Fairu može se pronaći na www.whiskyzagreb.com i www.facebook.com/WhiskeyFairZagreb

01.02.2019. 17:02:00
http://metro-portal.hr/5-whisky-fair-zagreb-u-znaku-ekskluzivnih-whiskyja-i-posebnih-sajamskih-cijena/116713/