Metro-portal.hr

objavljeno 09.11.2018. 18:01:00
ZNATE LI?

5 vrsta osmijeha

Ponekad je teško otkriti što nam neko želi reći osmijehom, kakve su njegove namjere, je li nam prijatelj ili ipak samo glumi

Kakvi sve osmijesi postoje?
Kakvi sve osmijesi postoje? (Arhiva)

Osmijeh je sjajna stvar koja često otvara sva vrata, ali nisu svi isti - neke je teže shvatiti, odnosno otkriti šta se skriva iza njih. Ponekad je teško otkriti što nam neko želi reći osmijehom, kakve su njegove namjere, je li nam prijatelj ili ipak samo glumi.

Francuski neurolog koji je živio u 19. stoljeću Duchenne de Boulognea predstavio je nekoliko vrsta osmijeha i načine kako ih razumijeti, a one vrijede i danas.

Iskreni - široki osmijeh i obrisi oko očiju otkrivaju čovjeka koji se smije iskreno, kao da najavljuje sreću. Ova vrsta osmijeha je zarazna i svakoga čini sretnim.

Iskrivljeni - osmijeh koji otkriva da je neko zbunjen. Jedna strana usana više ide prema gore, a druga prema dolje. Ova što ide prema gore bi značila da vas u budućnosti čeka nešto dobro, a ona koja ide prema dolje da sve i nije u redu.

Pan Am osmijeh - ovaj osmijeh je najlažniji od svih. Naziv je dobio po stjuardesama Pan Ama koje ga nisu skidale s lica. Usne su lagano otvorene, kao da se pokušavaju osmjehnuti. Nema nikavih emocija.

Podsmijeh - ovaj osmijeh djeluje podrugljivo i pomalo izvještačeno. Usne su lagano zaobljene uglovima prema gore, a u očima se očitava neka vrsta neprijateljstva i mržnje.

Zatvorene usne - ovaj osmijeh pokazuje da čovjek zna nešto važno za vas, ali ne namjerava to podijeliti s vama. Lako ga je prepoznati, sličan je onima na portretima. Osmijeh se vidi, ali ne i zubi.

09.11.2018. 18:01:00
http://metro-portal.hr/5-vrsta-osmijeha/115335/