Metro-portal.hr

objavljeno 14.01.2010. 19:39:10
OBRATITE PAŽNJU

5 verbalnih pogrešaka koje muškarci čine prilikom zavođenja

Sjajno izgledate, dobro ste obučeni te osjećate samopouzdanje prilikom prilaska vašoj odabranici. No osigurajte se da vam ono što govorite ne upropasti cijelu misiju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)

1. Razgovor o bivšima - možda ćete pomisliti kako je razgovor o osobnim emocijama dobar početak. Nakon svega, žene su senzitivna, emocionalna bića koje cijene muškarce koji mogu izraziti svoje osjećaje bez okolišanja. Premda je to istina, ako razgovor krene u smjeru teških tema poput bivših partnerica i prekida, u opasnosti ste da ostavite loš dojam. Prvi razgovor treba biti zabavan, vedar i intrigantan, a ne ispunjen emocionalnim teretom prošlosti.

2. Razgovor o novcu - znate kako su žene impresionirane muškarcima koji su bogati i imaju status. Vidjeli ste kako ih privlače tipovi koji voze sportske automobile, i sada joj želite dati do znanja kako razgovara s osobom koja je na putu da postigne sve te stvari. No je li vaš novi poslovni projekt kojim ćete doći jedan korak bliže Donadu Trumpu doista ono o čemu ona želi slušati subotom navečer? Ne, naravno. Razgovor o novcu odgodite za neki drugi put, jer vas čini arogantnim i pretencioznim, a cijela konverzacija ispada naporna.

3. Dosađivanje komplimentima - kada pristupate ženi, morate se naoružati šarmantnim taktikama zavođenja, no one moraju biti originalne i različite od onoga što su već prije vas stotine muškaraca ispalile. Zamislite koliko joj je tipova prišlo već tu večer. Gurnite ih sve pod tepih imajući na umu da manje znači više. Ako budete iskreni i umjereni, zapamtit će vaše komplimente.

4. Obratite pažnju na njene reakcije - ako se previše fokusirate na vašu misiju, želeći ostaviti dobar dojam, možete potpuno zaboraviti na nju. Ne bi li lovac trebao biti upoznat sa svojim plijenom prije nego što krene u lov? U ovom slučaju, vaš plijen želi da ga saslušate i razumijete, stoga prestanite toliko pričati i dajte joj da dođe do izražaja. Više će biti impresionirana muškarcem koji zna slušati nego s onim koji je muči svojom verbalnom gimnastikom.

5. Završite kad je najbolje - unatoč tome što se razgovor dobro odvijao u jednom trenutku ponestalo vam je tema. Što se događa? Ona pogledava na sat i odlazi jer te nema razloga za povratkom jer ne postoji tajnovitost zbog koje bi vas poželjela vidjeti opet. Poznata je činjenica da ljudi često žele ono što ne mogu imati. No dajte im nešto na lagan način i brzo će izgubiti interes. Najbolja strategija je završiti razgovor kada postane najzanimljivije. To može biti teško ako uvidite da se konverzacija dobro odvija, ali ići će u vašu korist. Ostat će zainteresirana i poželjet će razgovarati s vama i drugi put.

14.01.2010. 19:39:10
http://metro-portal.hr/5-verbalnih-pogresaka-koje-muskarci-cine-prilikom-zavodjenja/30701/