Metro-portal.hr

objavljeno 09.03.2020. 09:01:00
SAVJETI

5 ulja za lice koja rade čuda

Biljna ulja vežu vodu u dubinskim dijelovima kože te time sprječavaju isušivanje, a, usto, koži daju lijepi sjaj

Kokosovo ulje je sjajn za kožu
Kokosovo ulje je sjajn za kožu (Arhiva)

Biljna ulja ne samo da koži pružaju hranjivost, već je i hidratiziraju te svaki tip kože ima svoje omiljeno ulje za lice. Vežu vodu u dubinskim dijelovima kože te time sprječavaju isušivanje, a, usto, koži daju lijepi sjaj.

Stoga, evo 5 ulja koja će vaše lice obožavati...

Ulje argana - hit među uljima u posljednje vrijeme je ono od argana jer sadrži linoleinsku kiselinu koja potiče obnovu kože, a poželjan je i u tretmanima za njegu kose.

Ulje avokada - izuzetno je zahvalno za sve tipove kože jer ne samo da radi na uklanjanju depigmentacijskih mrlja, već sadrži i kalij te potiče proizvodnju kolagena. Često ga koriste žene u zreloj dobi.

Ulje jojobe - koristi se u mnogim kozmetičkim formulama i pripravcima, no samostalno se ne koristi jer je u principu vosak.

Ulje kokosa - slavno je radi vitamina E i K te antibakterijskih svojstava. Lice čini mekim i mirisnim te je njegova primjena ujedno mini wellness doživljaj, upravo radi esencije koja podsjeća na ljeto i plažu. Općenito, ove formule imaju specifičan miris te svakom ritualu daju olfaktornu podlogu za dodatan užitak.

Ulje lješnjaka - masna koža voljet će ulje lješnjaka, a dobro je i za tretiranje akni. Ovo ulje, iako mu je ime masno, zapravo je suhi tip ulja. Dermatolozi ga predlažu i za osjetljivu kožu. Suha ulja postala su beauty hit jer ne ostavljaju mastan trag te se koriste i kao baza i zaštita kože prije šminkanja.

09.03.2020. 09:01:00
http://metro-portal.hr/5-ulja-za-lice-koja-rade-cuda/124256/