Metro-portal.hr

objavljeno 28.04.2018. 18:01:00
ZNATE LI?

5 stvari koje se ne rade na tuđem vjenčanju

Vjenčanja su obično danas, pa ako već sjedite na jednom ili se spremate, evo pet stvari na koje morate odmah zaboraviti

Došli ste kao gost na vjenčanje i...
Došli ste kao gost na vjenčanje i... (FreeDigitalPhotos)

Vjenčanja su ljudima dan koji se pamti - po dobru ili zlu, zavisi kako je prošlo... a u cijeloj priči veliku ulogu igraju i gosti koji mogu napraviti sjajnu feštu ili totalnu katastrofu.

E, pa ako ne želite biti zapamćeni kao ona/j koja/i je upropastio/la vjenčanje, evo pet stvari koje nikako ne smijete napraviti:

Izostati bez najave - naravno, ponekad se u životu dogode situacije koje su nepredvidive i zbog kojih sve morate otkazati. Međutim, ako nekoliko tjedana prije vjenčanja znate da mu iz bilo kojeg razloga ne možete prisustvovati, obavezno to javite mladencima. Ne čekajte zadnji dan i zadnji trenutak kako biste ih obavijestili o tome.

Nazvati mladenku na dan vjenčanja - ako imate neke dileme, nazovite bilo koga osim mladenaca kako biste dobili informaciju koju tražite

Nositi bijelo - jedno od najstarijih pravila svadbenog bontona kaže kako uzvanici na vjenčanju ne smiju nositi bijelo kako ne bi zasjenili mladenku. Pridržavajte se tog pravila. Naravno, uvijek postoje i iznimke. Nekim mladenkama nije bitno hoće li uzvanici nositi bijelu odjeću, pogotovo ako one same nemaju vjenčanicu iste boje ili žele da je 'dress code' za vjenčanje bijela boja.

Objaviti da ste zaprošeni ili trudni - glavne zvijezde vjenčanja ipak moraju biti mladenci jer se taj dan slavi njihova ljubav. Svoje lijepe vijesti zadržite za sebe i podijelite ih sa svima neki drugi dan.

Žaliti se mladencima - smjestili su vas za isto stol s ljudima koje uopće ne poznajete, hrana vam baš i nije dobro sjela na želudac, nema papira u WC-u. U redu je, smijete imati prigovore, ali taj dan zadržite ih za sebe i ne zamarajte mladence s njima.

28.04.2018. 18:01:00
http://metro-portal.hr/5-stvari-koje-se-ne-rade-na-tudjem-vjencanju/111806/