Metro-portal.hr

objavljeno 19.06.2017. 11:01:00
AHA!

5 stvari koje bude bolje od kave

Kako znamo da je preporučeni dnevni unos od 2 do 4 šalice kave dnevno, mogli bi se lako vrlo rano u danu naći u problemu s nedostatkom energije

Kava nije uvijek pravi odgovor na nedostatak energije
Kava nije uvijek pravi odgovor na nedostatak energije (Arhiva)

Kava je omiljeni napitak za buđenje, ali i tijekom dana kad nam ponestane energije - prva stvar koja nam padne na pamet jest da popijemo još jednu kavu.

No, kako znamo da je preporučeni dnevni unos od 2 do 4 šalice kave dnevno, mogli bi se lako vrlo rano u danu naći u problemu s nedostatkom energije. Stoga, umjesto kave, razmislite o nekoj od ovih namirnica koje će vas probuditi još bolje od nje.

Cikla - sadrži najviše razine dušikovog oksida od svog povrća i voća. Riječ je o spoju koji unaprjeđuje zdravlje krvnih žila, poboljšava cirkulaciju i stanje cijelog organizma. Kao rezultat, nakon obroka sastavljenog od cikle, osobe bilježe povećanje sveukupne efikasnosti

Gorko lisnato povrće - glukozinolat je tvar u nekom zelenom povrću koja mu daje gorak okus, jak miris i mnoštvo korisnih hranjivih tvari. Odaberite kelj, kupus, prokulice, repu, korabu ili cvjetaču kada želite nutrijente koji jamče navalu energije.

Vitamin B-12 - B-12 se naziva još vitaminom energije. Ako u vašem tijelu nedostaje ovog važnog vitamina, ili ga dobro ne apsorbira, osjećat ćete se umorno i razdražljivo. B-12 se nalazi u jajima, mesu, ribi, mliječnim proizvodima, gljivama, fermentiranim proizvodima od soje i algama.

Voda - umor i bezvoljnost može biti simptom dehidracije tijela, ali i razlog zašto vas stalno boli glava. Započnite dan s čašom obične vode koja će hidrirati organizam te potaknuti rad metabolizma. Popijte pola čaše do čašu vode svakih nekoliko sati (i više od toga ako se pojačano znojite ili vježbate).

Željezo - jedna od najvažnijih uloga minerala željeza jest dovođenja kisika do svih stanicatijela. Bez odgovarajuće količine kisika, stanice počinju odumirati, a s njima padaju i razine energije u organizmu. Savjet: špinat jedite s limunom kako biste povećali apsorpciju željeza u organizam.

19.06.2017. 11:01:00
http://metro-portal.hr/5-stvari-koje-bude-bolje-od-kave/105646/