Metro-portal.hr

objavljeno 02.08.2011. 13:58:00
ZAR TO NIJE DOVOLJAN DOKAZ?

5 snimki duhova koje nitko nije uspio pobiti

Duhovi su tema koja čini se nikada neće biti zatvorena. Bez obzira na brojne neobjašnjive snimke, mnogi su i dalje skeptični.

Fotografija vijesti

Vječno pitanje o životu nakon smrti nikako da dobije svoj konačni odgovor jer nitko nije bio i vratio se da o tome svjedoči. Ipak određene fotografije i snimke daju nam materijala za razmišljanje. Donosimo vam nekoliko za koje moderna znanost još uvijek nije našla „ovostrani" odgovor:

„Tulip Staircase" - duh sa spiralnih stpenica

1966. umirovljeni svećenik Ralph Hardy slikao je spiralne stepenice poznate pod nazivom „Tulipan stepenište" u Kraljičinoj kući, odjelu Nacionalnog pomorskog muzeja u Greenwichu u Engleskoj.

Slika koju je dobio zaprepastila je mnoge, pogotovo nakon što su stručnjaci rekli kako slika nije mijenjana niti na jedan način.

Fotografija je poslužila kao dokaz mnogih događaja na tom mjestu koje nitko nije mogao razumno objasniti - lupa vratiju, koraci, dječji glasovi, štipkanje bez ruku te mnoge prikaze koje ne biraju vrijeme pojavljivanja.

Duh sa stražnjeg sjedala

1959. godine Mabel Chinnery  posjetila je grob svoje majke na groblju u V: Britaniji kad je slikala svog muža dok ju je čekao sam u autu.

Tek kad je razvila sliku imala je što i vidjeti. Na stražnjem sjedalu sjedio je lik s naočalama kojeg je prepoznala kao svoju majku kojoj je bila u posjeti na groblju!

Duh iz zatvora

Ova zanimljiva snimka nastala je kad je ekipa Tragača za duhovima posjetila filadelfijski zatvor „Eastern State Penitentiary". Taj zatvor poznat je po čudnim događajima i prizorima, ali vjerujemo da ovo nitko nije očekivao:

Lady od Raynham Halla

Ovo je vjerojatno i najpoznatija fotografija duha ikad snimljena. Nastala je 1936, a do dana današnjeg nitko ju nije uspio osporiti kao originalnu fotografiju duha.

Fotografi Provand i Shira posjetili su imanje Raynham Hall u Norfolku, Engleska da bi ga prikazali u časopisu „Country Life".

Pred očima im se stvorila prikaza, a sreća da su u pitanju bili profesionalci koji su se odmah sabrali i fotografirali ovu nevjerojatnu fotku Lady Dorothy Townsed, prve dame ove znamenite kuće.

Duh je poznat pod imenom Smeđa dama jer se viđa u smeđoj brokatnoj haljini.

Duh sa otpada auta

Nakon strašne nesreće tri automobila u kojoj je poginulo nekoliko ljudi, auti su odneseni na lokalni auto otpad. Nakon što su pregledane snimke nadzornih kamera, zamijećena je bijela figura koja se kretala oko skršenih auta. Obitelj jedne od žrtava sigurni su da je to njihov član obitelji koji im želi prenijeti neku poruku.

02.08.2011. 13:58:00
http://metro-portal.hr/5-snimki-duhova-koje-nitko-nije-uspio-pobiti/61895/