Metro-portal.hr

objavljeno 11.02.2013. 20:20:00
BRZO I LAKO

5 savjeta za organizirani ormar

Važno je imati organiziran ormar jer vam pomaže da se brže spremite i jednostavije pronađete odgovarajuću odjeću

Kako imati uredan ormar?
Kako imati uredan ormar? (Shutterstock)

Grupirajte odjeću prema vrsti - majice s majicama, čarape s čarapama. Na ovaj način lakše ćete se snalazi, lakše ćete pronaći odgovarajuću odjeću za određenu situaciju i lakše ćete složiti željene kombinacije odjeće.

Izvadite odjeću koju ne koristite ili nije sezonska - ukoliko je proljeće izvadite zimsku odjeću i prebacite je na mjesto gdje vam neće zauzimati prostor ili smetati. Nije loša ideja ni oprati svu zimsku odjeću kako bi vas dočekala čista kad ju zatrebate iduće sezone. Ovako ćete dobiti više prostora u ormaru i bit će vam lakše organizirati raspored.

Sortirajte odjeću prema boji - ukoliko na jednom mjestu imate sve majice bijele boje, a na drugom sve haljine crne, lakše će vam biti složiti određenu odjevnu kombinaciju. Osim toga, neće vam se dogoditi da tijekom šopinga opet kupite crnu haljinu, iako već imate 5 komada. Nije loše osvježiti garderobu nekom novom bojom, krojem ili dizajnom.

Nabavite različite vrste vješalica - ok, za neku odjeću potrebne su velike vješalice, no kad su u pitanju manji komadi odjeće, one samo zauzimaju mjesta i čine ormar nepreglednim. Nabavite odgovarajuće vješalice za određeni tip odjeće, kao i vješalice za suknje i hlače.

Odjeću koju ne nosite često sklonite u kut - vjerojatno imate sezonske odjeće koja vam služi kao zamjenska, iznošena je ili vam jednostavno nije toliko draga pa je ne nosite često. Potražite posebno mjesto u ormaru za takvu odjeću i složite je tamo. Ovo je još jedan način na koji ćete poboljšati preglednost ormara, a i odmah ćete znati gdje vam se nalazi odjeća koju možete koristiti i za po doma.

11.02.2013. 20:20:00
http://metro-portal.hr/5-savjeta-za-organizirani-ormar/58083/