Metro-portal.hr

objavljeno 01.12.2017. 15:01:00
SAVJETI

5 savjeta za njegu kože

Kožu treba njegovati kako bi uvijek bila u besprijekornom stanju, a tu će vam pomoći i ovih 5 savjeta koje nudimo

Kako imati besprijekoran ten? :)
Kako imati besprijekoran ten? :) (Shutterstock)

Koža je ogledalo stanja vašeg organizma - na njoj se vrlo jednostavno može vidjeti osjećate li se dobro ili jeste li umorni... a i još dosta drugih stvari.

Stoga, kožu treba njegovati kako bi uvijek bila u besprijekornom stanju, a tu će vam pomoći i ovih 5 savjeta koje nudimo:

Čiste četkice - ako ne perete četkice kojima nanosite šminku, začepit će vam se pore na licu i dobit ćete bakterijsku infekciju. Obrišite ih maramicama za skidanje šminke. Nikada ne posuđujte četkice kako ne biste prenijeli bakterije.   

Čišćenje i umivanje lica - pronađite odgovarajući sapun kako bi s kože detaljno skinuli nečistoće. Ne odlazite u krevet bez da ste očistili prljavštnu s kože, inače će vam se pore zatvarati, a izaći će bubuljice. Njegujte svoje lice, umjesto da ga zapuštate i oštećujete.

Hidratantne kreme - prepoznajte što nedostaje vašem licu. Posavjetujte se s dermatologom. Za osjetljivu kožu je najbolje koristiti preparate na bazi mlijeka. Kod suhe kože je obavezna vlažna, lipidna krema koja vraća licu sjaj i elastičnost. Koristite pilinge za lice. Prije nanošenja pudera nanesite kremu koja će održati vlažnost vaše kože i manje će upijati štetne sastojke iz vaše kozmetike. 

Izbjegavanje alkohola i cigareta - pušenje jako brzo nabora lice. Bit će vam jasnije kada kažemo da deset godina pušenja donosi licu tri godine više. Od alkohola pak raste nivo inflamatorskih agenasa u krvotoku pa koža propada i dobiva neprirodnu boju.  

Zaštitni faktor - najbolji način da spriječite bore, izbjegnete tamne fleke i očuvate blistav ten je korištenje krema sa zaštitnim faktorom 30 kada se izlažete suncu, kako vaša koža ne bi postala naborana i izmučena.

01.12.2017. 15:01:00
http://metro-portal.hr/5-savjeta-za-njegu-koze/108892/