Metro-portal.hr

objavljeno 13.05.2019. 11:01:00
EHHH...

5 savjeta za Monday Blues

Ako svaki ponedjeljak ujutro proklinjete zašto ste se uopće probudili, vrijeme je da stvari počnete prihvaćati na drugi način...

Depra ponedjeljkom...
Depra ponedjeljkom... (Arhiva)

Savjeti za lakši ponedjeljak

Ne odgađajte budilicu! - malo što je važnije od kvalitetnog sna, ali odgađanje budilice početkom tjedna moglo bi biti kobno, zato što bi vas samo dublje 'gurnulo u depresiju' i osim alarma odgodilo i suočavanje sa stvarnošću.

Tjelovježba - jutarnje razgibavanje moglo bi imati blagotvorniji učinak na vaš organizam čak i od kave. Ne trebate trčati jutarnji maraton, dovoljno je lagano razgibavanje koje bi vašem tijelu poslalo poruku da je vrijeme za razbuđivanje.

Ne čitajte mailove dok ne dođete na posao! - ponedjeljak je sam početak radnog tjedna, pa nakon vikenda treba dozirati eksponiranost stresu. Otvaranje poštanskog sandučića prije dolaska na posao samo će podignuti ljestvicu stresa i nepotrebno šokirati vaš organizam.

Velike odluke nisu za ponedjeljak! - početak radnog tjedna dovoljno je stresan sam po sebi i bez nepotrebnih šokova poput dijete ili prestanka pušenja. Psihološka istraživanja dokazuju da je takve revolucionarne odluke najbolje donositi vikendom, kada je organizam najopušteniji.

Planirajte! Ali s oprezom - najbolji projekti ponedjeljkom su upravo oni čiji rezultati su odmah vidljivi. Osjećaj ispunjenosti i ponosa početkom tjedna dat će vam dodatni energetski stimulans za ostatak tjedna. Pokušajte planirati projekte i zadatke koji nisu teški, a čije će vas završavanje ispuniti srećom.

13.05.2019. 11:01:00
http://metro-portal.hr/5-savjeta-za-monday-blues/118426/