Metro-portal.hr

objavljeno 31.08.2016. 21:36:00
EH, DA ...

5 savjeta za mentalno zdravlje

Koliko ste puta u zadnje vrijeme osjetili poriv da zaurlate, bacite sve kvragu i odete na pusti otok? Ako vam se to događa često, evo što trebate napraviti

Ako se ovako osjećate, savjeti su baš za vas
Ako se ovako osjećate, savjeti su baš za vas (Shutterstock)

Bijes, urlanje i psovke postali su, nažalost, dio svakodnevnice - naročito kad se vratimo kući s posla i napokon se možemo opustiti i izbaciti sve iz sebe. No, to radi probleme u obitelji, jer svoju nervozu prenosimo na druge, trujemo atmosferu i općenito radimo lošu stvar. 

Najviše štete radimo, naravno, sebi i svom mentalnom zdravlju koje treba ostati sačuvano bez obzira na životne i poslovne okolnosti u kojma se nalazimo, pa evo nekoliko sjajnih savjeta kako stvari postaviti na svoje mjesto.

Bavite se onim što volite - možda i najteži savjet od svih koje ćemo dati, ali jedini mogući: samo kad radite ono što volite i iza čega možete stajati svim srcem stvari će biti onakve kakve ih želite.

Odmorite se dovoljno - zdrav san omogućuje koncentraciju i učinkovitost, kao i jasno razmišljanje, sve ono što nam treba da budemo uspješni na poslu.

Pomažite drugima - pomaganje drugim ljudima dokazano ima fantastičan učinak na mentalno zdravlje, stoga, ne oklijevajte pružiti ruku osobi koja treba pomoć.

Slušajte - i to aktivno, koncentrirano i iskreno. Na taj ćete način uspostaviti odličan odnos s ljudima, što znači da ih možete učiniti svojim prijateljima, a oni su potrebni za mentalno zdravlje više nego išta drugo.

Zabavite se - svaki dan. Bez obzira na to radi li se o deset ili dvadeset minuta, možda i više, iskren smijeh od srca napravit će pravo čudo za vaše zdravlje.

31.08.2016. 21:36:00
http://metro-portal.hr/5-savjeta-za-mentalno-zdravlje/99905/