Metro-portal.hr

objavljeno 12.08.2018. 09:01:00
SAVJETI

5 sastojaka koje mora imati svaka vaša krema

Umjesto da gledate što piše na pakiranju, obratite pozornost na naljepnicu s navedenim sastojcima jer upravo je ona najvažniji dio prozvoda

Što trebaju imati kremice?
Što trebaju imati kremice? (Arhiva)

Kreme za suhu kožu prilično su veliko tržište prepuno, baš kao i ostala, raznih "čudotvornih" pripravaka koji bi trebali oporaviti vašu kožu. Naravno,u njima se nalazi bezbroj agresivnih kemikalija koje čine više štete nego koristi koži. 

Stoga, umjesto da gledate što piše na pakiranju, obratite pozornost na naljepnicu s navedenim sastojcima jer upravo je ona najvažniji dio prozvoda. 

Evo 5 sastojaka koji će stvarno njegovati vašu kožu

Aloe vera - dolazi iz listova istoimene biljke, a postala je jedan od najpopularnijih prirodnih gelova za iscjeljivanje i njegu kože. Aloin gel djelu dubinski i izrazito hidrira kožu, a pomaže u riješavanju ožiljaka i ujednačavanju kože. Aloe vera bogata je vitaminom E i C pa pomlađuje i osvježava kožu. 

Hijaluronska kiselina - nalazi se prirodno u tijelu, a posebice u vanjskim slojevima kože. Molekule hijalurona nalaze se na zglobovima i živcima, a odgovorne su za mlađahan izgled kože. 

Kokosovo ulje - nije baš prvi izbor jer može začepiti pore, ali kokosovo ulje odličan je izbor za hidrataciju cijelog tijela. Posjeduje antibakterijska i antigljivična svojstva, a vraća eslatičnost i čvrstoću koži. Neki čak tvrde da je kokosovo ulje odlično za uklanjanje pdočnjaka pa da malu količinu treba utrljati kružnim pokretima ispod oka. 

Maslinovo ulje - kvalitetno, prirodno maslinovo ulje djeluje na upaljenu kožu, potiče brže zarastanje kože, a čak može pomoći ljudima s atopijskim dermatitisom odnosno ekcemima. Maslinovo ulje vlaži suhu kožu i vraća joj sjaj te ju čini glatkom, a sve to bez umjetnih kemikalija. 

Shea maslac - shea odnosno karite maslac dolazi iz oraha, a sastavni je dio dubinski hidratantnih krema za lice i tijelo. Karite maslac, za razliku od drugih sastojaka, prodire u kožu kroz pore, a ne zadržava se na površini. Budući da je sasvim prirodan, shea maslac idealan je za osobe sklone alergijama ili ekcemima. 

12.08.2018. 09:01:00
http://metro-portal.hr/5-sastojaka-koje-mora-imati-svaka-vasa-krema/113724/