Metro-portal.hr

objavljeno 30.09.2019. 20:01:00
MA DA?

5 razloga zašto su žene sretnije kad su same

Evo nekoliko razloga iz kojih su same žene puno sretnije od onih koje su u vezama, ma kakve te veze bile...

Ne trebaju muškarca...
Ne trebaju muškarca... (Arhiva)

Žene koje su same definitivno su sretnije od onih u vezama, pokazalo je zanimljivo istraživanje čiji su rezutati iznenadili stručnjake.

Naime, društvo i dalje takve žene sažaljeva i, na neki način, stigmatizira, smatrajući da ne ispunjavaju svoju rodnu ulogu, no to očito nitko nije rekao solo damama.

Stoga, evo nekoliko razloga iz kojih su same žene puno sretnije od onih koje su u vezama, ma kakve te veze bile...

Bolji odnosi s okolinom - kada ste u vezi, većinu vremena provodite s partnerom i zapostavljate druge veze, one s prijateljima i obitelji. No kada niste u vezi, imate više vremena posvetiti se prijateljima i s njima provoditi vrijeme.

Fokus na karijeru - žene se većinu vremena odriču svojih snova i ambicija kako bi se prilagodile vezama, partnerima i djeci. Pokušavaju udovoljiti svima oko sebe i zamenaruju vlastite potrebe.

Nema pritiska - na vezama treba raditi i to nas ponekad može jako opterećivati. S druge strane, kada nemate nekoga čija očekivanja morate ispunjavati, nemate takvih problema. Radite ono što želite, bez ikakvog stresa. Žene koje nisu u vezi nemaju tih briga. Posložile su svoje prioritete te su zbog toga sretnije i ispunjenije.

Više putovanja, manje briga - činjenica da je osoba sama pomaže joj da svijet vidi drugačijim očima i stvari doživljava drugačije nego što bi to slučaj bio da je u vezi.

Više vremena za sebe - žene koje su u vezi često smatraju da nemaju dovoljno vremena za sebe. Međutim, ako niste u vezi, imate puno više vremena za sebe u kojem možete otići na koncert ili u kazalište, pročitati onu knjigu o kojoj dugo razmišljate.

30.09.2019. 20:01:00
http://metro-portal.hr/5-razloga-zasto-su-zene-sretnije-kad-su-same/120999/