Metro-portal.hr

objavljeno 09.10.2016. 11:17:00
MMM

5 razloga ZA slatke zalogaje

Volite slatko, sigurno ... onih koji ne vole toliko je malo da im ostali zavide na snazi volje, žaleći što se i sami ne mogu suzdržati - no, treba li se uopće suzdržavati?

Zašto slatkiši i nisu toliko loši za vas
Zašto slatkiši i nisu toliko loši za vas (Arhiva)

Slatkiši nas uvijek navuku na "grijeh", kako se to obično kaže nakon par kolača ili cijele čokolade smazane u trenu - no je li to stvarno grijeh ili ipak smijemo (i trebamo) jesti slatko?

Pobornici dijeta i zdravog života odmah će skočiti i reći odlučno NE, no zapravo slatkiši, ako nisu baš oni najjeftiniji i od najgroznijih mogućih sastojaka, donose razne blagodati našem tijelu koje ne bi trebalo zanemariti, naročito tamna čokolada.

Pa da vidimo 5 razloga za slatke užitke:

Gubljenje kilograma - vjerovali ili ne, slatkiši vam mogu pomoći da izgubite višak kilograma i to prilično jednostavno: samo trebate polako uživati u njima i pojest ćete puno manje, a gušt će biti jednak, ili čak i veći nego da ste smazali popriličnu hrpu.

Romantika - deserti su poznati afrodizijaci, a među njima se naročito ističe slatka pita od bundeve koju bi definitivno trebali isprobati.

Tlak - par komadića tamne čokolade dnevno učinkovita je prevencija protiv kardiovaskularnih bolesti, a ujedno i dokazano smanjuju krvni tlak.

Srčani udar - tamna čokolada je dokazano dobra za zdravlje, a fitonutrijenti koje sadrži štite od moždanog i srčanog udara

Zdrav doručak - ma kako to vama čudno zvučalo, palačinke su primjer puno zdravijeg doručka od, primjerice, šnite kruha i sira. Naime, ako zadovoljite žudnju za slatkim već ujutro, bit ćete puni energije i nećete žuditi za nezdravom i slatkom hranom tijekom dana. 

Stoga, mljacnite si par kockica čokolade - i nemojte se osjećati kao da griješite, uživajte u svakom zalogaju!

09.10.2016. 11:17:00
http://metro-portal.hr/5-razloga-za-slatke-zalogaje/100644/