Metro-portal.hr

objavljeno 20.01.2013. 12:10:00
MUŠKARCI 21. STOLJEĆA

5 predrasuda o muškarcima koje ste naučili iz časopisa i serija

Ne bojimo se obaveza, nismo svi jednaki, ne mislimo stalno na seks i važni su nam vaši osjećaji, osim ako baš u tom trenutku ne igra Barcelona

Nemojte pasti na PR
Nemojte pasti na PR (Shutterstock)

Moderne djevojke poprilično dobro znaju što žele od života, karijere, zabave, obitelji i svih ostalih aspekata svojih života. S druge strane, kada su muškarci u pitanju, prosječna je žena sklona stvaranju nevjerojatnih predrasuda i stavova koji se temelje na čistoj mitologiji, piše AlterNet. Propitkivanje zbog čega je tomu tako, ostavit ćemo za neku drugu priliku. Naš je zadatak ukratko demistificirati najčešće mitove i predrasude koje žene imaju o muškarcima. Momci 21. stoljeća, vrijeme je da uzvratimo udarac.

1. Muškarci žele seks u svako vrijeme i na svakom mjestu Koliko god ovo zvučalo nevjerojatno, većina muškaraca smatra kako se od nas očekuje da budemo spremni za bilo koji oblik seksualne akcije, a čini se kako smo u tom zavaravanju samih sebe uspjeli u isto uvjeriti i većinu žena. Prosječnom je frajeru zbog ovoga iznimno teško reći „ne, hvala" kada mu se ponudi zagarantirani snošaj, ne samo zbog toga što se bi ga se proglasilo manje vrijednim muškarcem, već i zbog činjenice što bi i žena u takvoj situaciji pomislila da nešto nije u redu s njim. Dragi muškarci, ne sramite se priznati da bi u datom trenutku radije gledali tekmu, igrali najnoviju igru ili jednostavno lijeno češkali međunožje razvaljeni u fotelji, 21. stoljeće naše je vrijeme koje tek dolazi.

2. Svi su muškarci isti Ništa ne može prosječnom frajeru nakostriješiti dlake na leđima kao ovo tipično žensko objašnjenje svega lošeg što im se događa u ljubavnom životu. Više od stotinu godina borbe za žene i ženska prava i ravnopravnost u društvu daleko vas je dovela drage naše dame, ali u razumijevanju muškaraca tek ste neznatno napredovale od vremena kad su naši daleki preci još hodali na sve četiri noge. Uostalom, jeste li ikada čuli bilo kojeg modernog muškarca koji imalo drži do sebe i svog budućeg ljubavnog života da kaže tako nešto za žene i ne doživi potpunu društvenu osudu, uglavnom pobješnjelih žena? Naravno, iznimni muški primjerci poput Siniše Vuce se ne broje.

3. Muškarci su u krevetu orijentirani samo na sebe Časni sude, obrana prilaže dokaz broj 16. u prilog svojoj tezi da nas žene uopće ne poznaju: sve sezone Seksa i grada na DVD-u. Pored sve sile (iz muške perspektive) nepotrebnih podataka o muškarcima, ženama, vezama, seksu, odjeći, obući, modernim djevojkama i američkoj gej populaciji koje ste mogli saznati iz ove serije, povremeno vas je, vjerovale ili ne, ova serija pokušala i podučiti nečemu. Jedna od najvažnijih poruka bila bi da muškarci ipak ne mogu čitati vaše misli, ne primjećuju vašu novu frizuru, a većina nas nema u glavi detaljnu kartu sa uputama kako uspješno navigirati labirintom vašeg seksualnog užitka. Dopustite da vam ponudimo jedno iznimno radikalno rješenje: otvoreno i nedvosmisleno nam recite  što volite. Isprobajte ovaj savjet i ako u roku 30 dana ne postignete željene rezultate, vraćamo vam sav puni iznos novca koji ste uplatili.

4. S muškarcima se jednostavno ne može normalno razgovarati Već vas vidimo kako povlačite ovaj argument kao odgovor za savjet koji smo vam udijelili u prethodnoj točki. Ne znamo točno što su muškarci prije nekoliko desetaka tisuća godina radili u svoje slobodno vrijeme, ali vjerujemo da su im njihove žene i tada imale potrebu pričati o svom poslu, kolegicama, frizuri, zloj susjedi ili menstrualnim tegobama baš za vrijeme prijenosa nekakve prethistorijske tekme, neposredno prije nego će Jose de Alves Kremenko zabiti povijesni pogodak za pobjedu NK Pećina nad ljutim rivalima iz FC Sojenica. Taktičnost te osjećaj biranje mjesta i vremena učinit će da dogurate daleko i vjerno vas služiti kroz desetljeća koja dolaze. I zapamtite, mi vas volimo i kad ne primijetimo da ste za polovicu četvrtine nijanse promijenili boju kose.

5. Muškarci se boje vezivanja Pri tomu ne mislimo na ono u seksu, o čemu bi se svakako dao napisati poseban članak. Ne, ovdje mislimo na taj čuveni muški strah od imanja bilo čega ozbiljnog s djevojkama i ženama te na muškarce koji bi se radije obvezali vragu na održavanje okoliša u devetom krugu pakla, nego stavili tu groznu slitinu zlata, srebra i ostalih plemenitih materijala na svoj prst. Vrlo nam je žao, drage naše dame, što vam to moramo ovako otvoreno reći, ali ovo je nažalost čisto samozavaravanje. Iako nismo skloni citirati mudrosti iz holivudskih filmova, ako imate muškarca koji se boji vezati za vas, to je klasični slučaj „he's just not that into you", odnosno, jednostavno nije dovoljno zainteresiran za vas. Ukoliko već godinama čekate da se frajer za kojeg mislite da je „onaj pravi" napokon odluči da to isto počne misliti za vas, mogli biste čekati do kraja vijeka. Jednostavno, kad se muškarcu doista sviđate i kad vas voli, ništa na svijetu neće ga moći spriječiti da vam to na svaki način kaže rječima i pokaže djelima.

20.01.2013. 12:10:00
http://metro-portal.hr/5-predrasuda-o-muskarcima-koje-ste-naucili-iz-casopisa-i-serija/61507/