Metro-portal.hr

objavljeno 29.09.2018. 15:45:00
PRIRODNO

5 pilinga za savršenu kožu iz kućne radinosti

Piling uklanja mrtve stanice i ostavlja kožu mekom, svježom te otvara pore - lice diše, a ten izgleda čisto

Sredite stvari sami
Sredite stvari sami (Arhiva)

Koža se stalno obnavlja - u unutarnjem sloju, dermisu, stvaraju se nove kožne stanice, a stare izlaze na površinu. Mrtve stanice kože vrlo često same izblijede, ali neke se zadrže zbog čega nam koža izgleda sivo i umorno. Prištići i akne također mogu biti rezultat mrtvog sloja stanica.

Piling uklanja mrtve stanice i ostavlja kožu mekom, svježom te otvara pore. Lice diše, a ten izgleda čisto, pa evo pet pilinga koje možete napraviti sami u kuhinji:

Domaći pilinzi za sjajan ten

Kefir - sličan je jogurtu, ali kefir ima čak četrdeset dobrih bakterija više. Sadrži mliječnu kiselinu koja njeguje kožu i pruža joj vlagu. Kefir možete koristiti i u kombinaciji s drugim namirnicama poput kave. 

Kukuruzno brašno - hrani lice proteinima koji ostavljaju kožim podatnom. Nije pregrubo, a učinkovito čisti pore i uklanja mitesere. Za još bolji efekt pomiješajte kukuruzno brašno s limunovim sokom, medom ili žumanjkom.

Soda bikarbona - među najboljim je pilinzima, za masnu kožu, piling sodom bikarbonom. Svestrana soda zaglađuje kožu, uklanja mitesere i smanjuje pore. Osim pilinga, možete napraviti i masku tako da je pomiješate s vodom i pustite da odstoji. 

Šećer - šećer svi imamo u kuhinji i bogat je glikolnom kiselinom. Glikolna kiselina potiče rast novih kožnih stanica, a razbija strukturu starih i uklanja ih. Šećer možete pomiješati s medom ili ga koristiti samo s malo vode.

Zobene mekinje - zobene su pahuljice nježne i savršene za osjetljivu kožu. Djeluju protuupalno i dubinski hidratiziraju kožu. Kombinirajte ih s medom ili kefirom i masirajte lice kružnim pokretima 15 minuta. 

29.09.2018. 15:45:00
http://metro-portal.hr/5-pilinga-za-savrsenu-kozu-iz-kucne-radinosti/114611/