Metro-portal.hr

objavljeno 04.04.2017. 13:32:00
ZAPAMTITE :)

5 odličnih namirnica za zdravlje i ljepotu

Ima dovoljno namirnica koje će upravo to i napraviti, pa predlažemo da ovih 5 uvrstite na svoj meni vrlo često

Korejski kimchi sjajan je za zdravlje
Korejski kimchi sjajan je za zdravlje (Arhiva)

Zdrava hrana mora imati blagotvorne učinke na tijelo i duh, učiniti vas snažnim i lijepim - ma što vi mislili o tome, ima dovoljno namirnica koje će upravo to i napraviti, pa predlažemo da ovih 5 uvrstite na svoj meni vrlo često.

Grah od soje - vrlo je popularan u japanskoj kuhinji. Ova vrsta graha se neće svidjeti svima jer ima poseban okus, ali pun je vlakana, proteina i dobrih bakterija koje hrane kosti mineralima. Ovaj grah je bogat vitaminom K2.

Jogurt - brojne su blagodati ovog mliječnog proizvoda, a neke od njih su jačanje kostiju i osjećaj sitosti. Bolje je od mlijeka za osobe koje su intolerantne na laktozu.

Kefir - fermentirano probiotičko mlijeko koje pomaže razvoju zdravih bakterija u organizmu koje jačaju imunitet. Dok je jogurt najpoznatiju probiotik u dijetama na Zapadu, kefir je još bolji izvor ovih bakterija.

Kimchi - pikantno korejsko jelo koje se najčešće pravi od kupusa sadrži dobre bakterije, vitamine K i B2 te željezo. Odlično je za zdravlje.

Kiseli kupus - vrlo je popularan u kontinentalnoj Evropi. Bogat je vlaknima i vitaminima C, B i K te sodom, željezom i magnezijem.

04.04.2017. 13:32:00
http://metro-portal.hr/5-odlicnih-namirnica-za-zdravlje-i-ljepotu/104109/