Metro-portal.hr

objavljeno 08.05.2019. 11:31:00
CEKATE

5. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe

Petnaest okupljenih ansambala iz Zagreba, Slavonije, Dalmacije i Hrvatskog primorja izvest će program a cappella i uz pratnju tradicijskih instrumenata

Hrvatska pjevana baština u Lisinskom
Hrvatska pjevana baština u Lisinskom (Cekate)

Centar za kulturu Trešnjevka / Zagrebački glazbeni podij organizira 5. natjecanje hrvatske tradicijske vokalne glazbe u subotu, 11. svibnja 2019. u maloj dvorani KD "Vatroslav Lisinski". 

Na natjecanju se mali vokalni ansambli, klape i zborovi natječu u vokalnoj prezentaciji hrvatske tradicijske kulture pred publikom i stručnim povjerenstvom u sastavu Marko RogošićIvan Josip Skender Joško Ćaleta.

Petnaest okupljenih ansambala iz Zagreba, Slavonije, Dalmacije i Hrvatskog primorja izvest će program a cappella i uz pratnju tradicijskih instrumenata, na tri uzastopna koncerta s početkom u 13 sati kada nastupaju ženske pjevačke skupine ZwizdeKoraldeKUD Croatia iz ZagrebaVrbenske kanturice (Vrbnik, otok Krk) i Muška pjevačka skupina Bećarine (Đakovo).

Na koncertu u 14 sati zapjevat će klape Kolura (Split), Čežnja (Zagreb), Puntape (Novi Vinodolski), Vidulice (Rijeka) i Žrnovnica.Gradski zbor Vila Velebita GospićChorus Carolostadien (Karlovac), Akademski zbor ArhitonPjevački zbor Pravnog fakulteta Capella juris i Mješoviti pjevački zbor Židovske općine u Zagrebu Lira zaključit će natjecateljski dio programa koncertom u 15 sati.

Na revijalnom koncertu u 19 sati nastupaju sopci i kanturi Udruge sopaca otoka Krka te ženski vokalni ansambli Harmonija disonance Čipkice.

Ulaz na natjecateljske koncerte u maloj dvorani je slobodan, a karte za revijalni koncert mogu se nabaviti na blagajni KD "Vatroslav Lisinski" i na www.ulaznice.hr

Zagrebački glazbeni podij Centra za kulturu Trešnjevka poziva zainteresiranu publiku da uživa u izvedbama hrvatske pjevane baštine i navija za svoje ansamble favorite!

08.05.2019. 11:31:00
http://metro-portal.hr/5-natjecanje-hrvatske-tradicijske-vokalne-glazbe/118345/