Metro-portal.hr

objavljeno 29.08.2016. 21:35:00
MLJAC

5 napitaka od kojih ćete spavati kao beba

Ako ne možete zaspati, prva stvar za kojom ćete posegnuti je obično toplo mlijeko, no osim njega ima još par napitaka koji su jednako učinkoviti

Topli kakako odlično uspavljuje
Topli kakako odlično uspavljuje (Arhiva)

Ponekad nije lako zaspati, a u takvim se trenucima obično pokušava uzeti nešto što će vas uspavati - kako pilulice, bile one i "biljne", nikad nisu rješenje, evo pet napitaka koji će to odraditi bolje od bilo čega drugoga.

Čaj od kamilice - umiruje živce i želudac i najbolji je izbor prije spavanja jer ćete nakon šalice ovog čaja stvarno spavati kao mala beba.

Čaj od mente - ukusan i osvježavajuć okus čaja od mente će vas oduševiti ako ga još niste probali, a ubrzo nakon što ga popijete bit ćete spremni za miran, okrepljujući san.

Kakao - koristi se od pamtivjeka upravo kao sredstvo za spavanje, još od starih Maja, pa što ne biste i vi napravili ovaj ukusni i topli napitak.

Topla čokolada - varijacija na temu toplog kakaa koja je ipak drugačija, jer sadrži kakao maslac i kakao u prahu, bogatija okusom zbog pripreme s mlijekom. Djeca će je rado popiti, a uspavljuje i velike i male.

Toplo mlijeko - prva stvar na koju svi pomisle kad ih muči nesanica, a zna se i zašto - triptofan iz mlijeka pomoći će proizvesti dovoljno hormona sna, a kako je priprema i više nego jednostavna, omiljeno piće prije spavanja ipak bi moglo biti upravo mlijeko.

29.08.2016. 21:35:00
http://metro-portal.hr/5-napitaka-od-kojih-cete-spavati-kao-beba/99868/