Metro-portal.hr

objavljeno 28.01.2019. 11:01:00
SAVJETI

5 namirnica koje reguliraju tlak

Ovih pet namirnica odlično pomaže u regulaciji tlaka, pa evo što vam se treba obavezno nalaziti na tanjuru

Sok od cikle sjajno regulira tlak
Sok od cikle sjajno regulira tlak (Shutterstock)

Visoki tlak izuzetno je opasan jer će uzrokovati dodatne probleme cijelom organizmu, pa osim što uzimate tablete, trebali bi i dobro paziti što jedete.

Sljedećih pet namirnica odlično pomaže u regulaciji tlaka, pa evo što vam se treba obavezno nalaziti na tanjuru:

Borovnice - prepune su flavonoida, snižavaju razinu lošeg kolesterola i reguliraju krvni tlak. Borovnice su skoro uvijek dostupne, a možete ih dodati svakom doručku ili jesti umjesto večere.

Cikla - istraživanje je pokazalo da pacijenti s visokim krvnim tlakom koji su pili sok od cikle pokazuju nevjerojatan napredak u snižavanju krvnog tlaka. Jedna druga studija zaključuje kako su za to vjerojatno zaslužni nitrati u soku koji snižavaju krvni tlak u roku od 24 sata

Krumpir - kalij i magnezij, dva minerala koji pomažu snižavanju krvnog tlaka nalaze se u ovoj namirnici. Sadrže i vlakna koja su obavezan sastojak svake zdrave dijete.

Maslinovo ulje - blagotvorno djeluje na lipide u krvi te također smanjuje krvni tlak. Jedna od studija pokazuje da krvni tlak postaje niži što više maslinova ulja koristite.

Tamna čokolada - sadrži flavonoide koji krvne žile čine elastičnijima, a da konzumacija iste snižava krvni tlak dokazano je u velikom broju studija. Na dan si priuštite oko 15 g tamne čokolade s najmanje 70 posto kakaa.

28.01.2019. 11:01:00
http://metro-portal.hr/5-namirnica-koje-reguliraju-tlak/116640/