Metro-portal.hr

objavljeno 09.09.2018. 13:28:00
ZANIMLJIVO!

5 najtajnijih škola na svijetu

Ono što im je zajedničko jest činjenica da ne žele da se o njima zna... što je dovoljno da pokrene bujnu ljudsku maštu...

Ovo su malo čudne škole...
Ovo su malo čudne škole... (Arhiva)

Teorije zavjere uvijek se počinju plesti kad se nešto taji - pa tako nisu pošteđene niti škole, vjerovali ili ne. Ono što im je zajedničko jest činjenica da ne žele da se o njima zna... što je dovoljno da pokrene bujnu ljudsku maštu.

Stoga, evo Top 5 tajnih škola - u koje biste vjerojatno željeli upisati svoje dijete:

1. SpaceX škola- Elon Musk sve radi na svoj jedinstveni, ponekad osporavani ali zasad učinkoviti način, pa je tako za svoju djecu osnovao školu... unutar SpaceX kompleksa nadareni klinci stari od 7-14 godina okupljaju se kao grupa Ad Astra i uče... što, nismo baš sigurni.

2. KGB škola - svi znamo što je KGB, pa možete zamisliti što se sve učilo u njihovoj školi. Nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991. školu preuzima nova agencija, FSB i nastavlja s radom.

3. Škole mistike - tajne institucije posvećene zadržavanju i širenju mističnih, šamanističkih znanja, a njihova povijest traje od starog Egipta i kralja Solomona... i ne, to nije bajka ludih teoretičara zavjera. Kaže se da ih je sedam, po jedna na svakom kontinentu - uključujući i Antarktik!

4. Škola preživljavanja - ovu školu vodi američka vojska u opskurnoj zrakoplovnoj bazi Fairchild blizu mjesta Spokane u državi Washington... a kurikulum definitivno nije javan, no zna se da uključuje razne forme mučenja i deprivacije studenata kako bi naučili preživjeti u svim mogućim situacijama.

5. NSA škola - još jedna "zabavna škola" u kojoj se treniraju špijuni...

09.09.2018. 13:28:00
http://metro-portal.hr/5-najtajnijih-skola-na-svijetu/114240/