Metro-portal.hr

objavljeno 22.03.2015. 12:50:00
WTF?!

5 najčudnijih fotografija iz Drugog svjetskog rata

Drugi svjetski rat potaknuo je čovječanstvo na vrlo zanimljiva rješenja u nekim segmentima, a pet najluđih fotki to potvrduje

Tenk na napuhavanje
Tenk na napuhavanje (Wikipedia)

Kad imate problema sa svime, kao što je to slučaj u vrijeme rata, ljudi postaju nevjerojatno dosjetljivi i inventivni kako bi ih riješili.

Tako su, recimo, britanski vojnici na isturenim položajima često bili žedni, pa kako moral ne bi opao, dostavljane su im "pivske bombe" avionima Spitfire. Vjerojatno je nakon toga bilo manje dezertiranja i problema.

Donosimo pet potpuno sumanutih fotografija snimljenih za vrijeme Drugog svjetskog rata koje bi i dan danas bile - lude.

5. Punjenje aviona pivom - alternativna goriva tek su sad postala popularna, no Spitfire se punio i pivom, ako niste znali. Naravno, ne za let, nego za dostavu vojnicima na isturenim položajima.

4. Gas maska Mickey Mouse - nakon napada na Pearl Harbour Amerikanci su bili u strahu od Japanaca, pa su napravili brdo gas maski za slučaj kemijskog napada, a ove su bile dizajnirane uz pomoć Walta Disneya za klince.

3. Vojska duhova - za potrebe zavaravanja neprijatelja, napravljeni su mnogi lažni vojni objekti i oprema, a među njima su bili i tenkovi na napuhavanje ...

2. Ludi Jack - škotski potpukovnik Jack Churchill predvodio je napade svojih jedinica ne iz udobnog stolca u štabu, nego na čelu noseći škotski široki mač u rukama. Uz to, njegove su jedinice koristile luk i strijelu, pa je upravo on izveo zadnji registrirani napad lukom i strijelom u ratu, označivši početak napada tako što je ubio njemačkog narednika tim oružjem.

1. Bitka za Los Angeles - poznati akcijski film snimljen je prema istinitom događaju kad se golemi leteći tanjur našao iznad LA usred noći i bio izložen uraganskom protuavionskoj paljbi. Naravno, nije oštećen i lagano je odletio dalje ...

22.03.2015. 12:50:00
http://metro-portal.hr/5-najmisterioznijih-fotografija-iz-drugog-svjetskog-rata/90768/