Metro-portal.hr

objavljeno 21.01.2022. 21:01:00
LOOL

5 najčešćih mitova o seksu

Sigurno ste s naslušali raznoraznih anegdota i istinitih priča iz prve ruke. Ipak, neke stvari valja razjasniti kako ne bi došlo do zabune ili neželjenih posljedica

Svašta tu ima...
Svašta tu ima... (Arhiva)

Činjenica i mitova o seksu ima koliko i parova. Sigurno ste s naslušali raznoraznih anegdota i istinitih priča iz prve ruke.

No, neke stvari valja razjasniti kako ne bi došlo do zabune ili neželjenih posljedica...

Ne može se zatrudnjeti ako muškarac izvuče penis prije ejakulacije - krivo! Muškarac upće ne mora ejakulirati, spermiji se mogu nalaziti u providnoj bjeličastoj tekućini koja se izlučije tijekom seksualne uzbuđenosti. Ne zaboravite, dovoljan je jedan spermij da žena zatrudni. Isto tako, u toj tekućini mogu se nalaziti razni uzročnici infekcija i spolnih bolesti. Neki muškarci čak nisu ni svjesni da ejakuliraju sve dok nije prekasno; u trenutku zanosa i strasti lako je zaboraviti se.

Ne može se zatrudnjeti dok se pije kontracepcija - krivo! Šanse da žena zatrudni tijekom korištenja kontracepcijskih pilula ravne su nuli, pod uvjetom da se slijede upute za korištenje. No, ako prpustipe popiti pilulu ili istovremeno pijete antibiotike te ako ste bolesni ili imate proljev, bolje je da idućih sedam dana koristite kondom.

Ne možete zatrudnjeti tijekom mjesečnice - krivo! Žena može zatrudnjeti tijekom menstruacije, iako su male šanse za to. Naročit osjetljiv period je kraj menstrualnog ciklusa. Istovremeno, nezaštićen seks u to vrijeme povećava mogućnost od dobivanja infekcija i raznih spolno prenosivih bolesti.

Ne može se zatrudnjeti tijekom seksa u stojećem položaju ili pod tušem - krivo. Ako niste zaštićeni, možete zatrudnjeti bez obzira kako i gdje to obavljali.

Sigurno je upustiti se u seks čim počnete piti pilule - krivo! Različite kontracepcijske pilule počinju djelovati u različito vrijeme. Taj razmak se kreće od 0 do 14 dana. Uvijek slijedite upute za korištenje pilula na koje ste se odlučili te se oslonite i na uporabu kondoma dok ne budete potpuno sigurni da su pilule počele djelovati.

21.01.2022. 21:01:00
http://metro-portal.hr/5-najcescih-mitova-o-seksu/136117/