Metro-portal.hr

objavljeno 04.04.2017. 18:01:00
EH, DA ...

5 loših stvari koje šećer radi vašem tijelu

Niti smeđi šećer nije bez grijeha, jer zapravo većina onoga što možemo kupiti u trgovinama zapravo samo izgleda drugačije, a radi se o - istom šećeru

Koliko šećera unosite dnevno?
Koliko šećera unosite dnevno? (DeviantArt)

Šećer nije namirnica s kojom se možemo igrati nekažnjeno, pokazao je cijeli niz istraživanja koja su dokazala štetnost za ljudski organizam, naročito kad se koristi bijeli rafinirani šećer.

No, niti smeđi šećer nije bez grijeha, jer zapravo većina onoga što možemo kupiti u trgovinama zapravo samo izgleda drugačije, a radi se o - istom šećeru.

Stoga, ako ste se upravo udobno uvalili pred televizor s omiljenom čokoladom, napolitankama ili kolačem, evo 5 dobrih razloga da ih vratite natrag na mjesto. Naime, evo što šećer radi vašem tijelu:

Gomila celulit - usporava cirkulaciju i izaziva nakupljanje vode u tijelu. 

Izaziva ovisnost - šećer aktivira dopamin, spoj u mozgu koji utječe na osjećaj zadovoljstva. S vremenom naš mozak traži sve više šećera.

Koža brže stari - previše šećera uništava kolagen i smanjuje elastičnost kože te uzrokuje stvaranje bora.

Otupljuje osjećaj za sitost - šećer djeluje na mozak tako da otupljuje mehanizme za kontrolu apetita, odnosno mozak nam više ne govori kada smo siti te se prejedamo. 

Slabi imunitet - utječe na bijela krvna zrnca tako što ih oslabljuje te su ona 40 posto manje učinkovita u očuvanju imuniteta. Također, šećer neutralizira djelovanje vitamina C. 

04.04.2017. 18:01:00
http://metro-portal.hr/5-losih-stvari-koje-secer-radi-vasem-tijelu/104115/