Metro-portal.hr

objavljeno 01.07.2019. 09:01:00
SAVJETI

5 loših navika kojih se trebate riješiti

Ako izbacite ove negativne navike, možete sasvim promijeniti svoj život u skladu sa svojim snovima

Nemojte se pretovariti
Nemojte se pretovariti (Arhiva)

Napredak na privatnom i/li poslovnom planu svima je negdje visoko na listi prioriteta u životu, međutim, to je jedino moguće uz promjene. Stoga, ako izbacite ove negativne navike, možete sasvim promijeniti svoj život u skladu sa svojim snovima. 

Premalo sna - sigurni smo da ste već čuli ovaj savjet, ali uvijek je bitno naglasiti njegovu važnost. Možda mislite da ćete biti produktivniji ako si uskratite par sati sna. Međutim, na duge staze se to pokazalo potpuno kontraproduktivno. 

Previše obaveza - mnogi ljudi sastavljaju listu stvari koje moraju obaviti sljedeći dan, ponekad na papiru, a ponekad samo mentalno. Ovo može biti vrlo dobra navika zbog koje ćete lakše pratiti dnevne zadatke. Međutim, nakrcavanje svoje 'to-do' liste može uzrokovati tjeskobu i učiniti vas pasivnijima. Previše stvari odjednom uzrokuje zasićenje, a ne možemo se ni kvalitetno koncentrirati na svaku obavezu. 

Previše strahova - čega se bojite? To mogu biti stvari poput buba, mraka, neuspjeha ili strah od sramoćenja. Ovo su uobičajeni strahovi, ali ne smijemo im se pokoriti. Prihvaćanje vlastitih strahova koči nas u životu i čini nas nemoćnima. Počnite s malim stvarima. Ako se bojite neuspjeha na poslu, razgovarajte s kolegama o potencijalnim planovia, a zatim počnite korak po korak realizirati promjenu. Koliko god strašno zvučalo - korisnije je nego ostati na mjestu. 

Stalno provjeravanje društvenih mreža - društvene mreže postale su sastavni dio života i nisu nužno loše. Štoviše, mogu nam poslužiti da ustanemo 'u toku.' Međutim, opsesivno provjeravanje mailova ili 'skrolanje' po Instagramu predstavlja veliki gubitak vremena i uzrokuje stres. 

Toksična okolina - s kim se družimo izuzeto utječe na naš život. Ako ste stalno družite s pozitivnim i uspješnim ljudima, oni  će vas zasigurno motivirati da isto preslikate na svoj život. Međutim, to vrijedi i u drugom smjeru. Negativna energija i stalno 'rušenje' vaših snova može dovesti do toga da i sami postanete pasivni. 

 

01.07.2019. 09:01:00
http://metro-portal.hr/5-losih-navika-kojih-se-trebate-rijesiti/119313/